Головна » 2016 » Листопад » 4 » Як правильно дихати під час плавання?
18:06
Як правильно дихати під час плавання?
123456
Наш коментар.Є надія, що при нинішньому міському голові мрія самбірчан мати спорткомплекс з плавальним басейном нарешті стане реальністю.Тим часом готуємось до цієї події теоретично.

 Плавання – вид фізичного навантаження, що не має протипоказань, але має безліч переваг.

Однак, користь плавання напряму залежить від вміння правильно дихати. А ще це - основа будь-якого спортивного стилю плавання.

Пропонуємо п'ять важливих порад про те, як правильно дихати під час плавання.

1) Чим дихати: вдихати рекомендується ротом, а видихати - носом і ротом. Видих через рот дозволяє максимально швидко випустити велику кількість відпрацьованого повітря. Тому видихати тільки носом допустимо при легких навантаженнях, коли споживання кисню організмом низьке.

2) Сила дихання: тиск води на грудну клітку сильніший, ніж тиск повітря. Тому важливо стежити, щоб вдих і видих під час плавання були сильнішими, ніж на суші.

3) Швидкість дихання: при плаванні всіма спортивними стилями, крім кролю на спині, тіло плавця майже весь час перебуває під поверхнею води, тому вдих робиться швидше і різкіше, ніж на суші.

4) Напрямок дихання: вдих робиться ротом над водою, видих завжди здійснюється у воду.

5) Ритмічність дихання: після того, як зроблено вдих, слід відразу починати видихати. Це дозволяє вивести вуглекислий газ, який в іншому випадку буде накопичуватися в організмі і призведе до швидкої втоми, а можливо і головного болю після заняття.

І останнє: радимо не відмовлятись від занять з тренером, з порадами якого ви швидше навчитесь координувати дихання з плавальними рухами, а новий навик стане автоматичним вже за декілька тренувань.

Гарних вам результатів та задоволення від плавання!

Джерело



Переглядів: 600 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: