Головна » 2017 » Січень » 16 » Самбірщина може стати місцем для будівництва літньої бази параолімпійців.Самбірським керманичам головне не прогавити і запропонувати ділянку
10:02
Самбірщина може стати місцем для будівництва літньої бази параолімпійців.Самбірським керманичам головне не прогавити і запропонувати ділянку
123456

 ЯК ВІДОМО зараз йде пошук місця будівництва такого спортивного комплексу, де б провідні спортсмени країни мали можливість проводити тренування та інші реабілітаційні заходи. Чому б замість "псячих боїв" самбірській еліті не ввійти з пропозицією про зведення такого комплексу,зокрема,в кварталі №16(біля цегольні, поруч так зване молодіжне озеро). Скористатись присутністю на нищезгаданих спортзмаганнях світового рівня високих урядових керівників держави та Валерія Шушкевича- Президента Національного паролімпійського комітету України.Врешті-решт маємо двох представників у Верховній Раді - Ярослава Дубневича і Андрія Лопушанськокого то чому б вони не могли лобіювати це питання?До того ж маємо також нашого симпатика, керівника партії "Воля" , нардепа Дерев"янка.
Але під лежачий камінь вода не тече.
 На Турківщині розпочався зимовий Кубок світу серед спортсменів-паралімпійців
12 січня у с. Яворів Турківського району Львівської області відбулось урочисте відкриття Кубку світу Міжнародного паралімпійського комітету з лижних перегонів та біатлону. В Україні ці змагання відбуваються вперше.

Старт змаганням світового масштабу дали віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, міністр соціальної політики України Андрій Рева, голова Львівської ОДА Олег Синютка та президент Національного параолімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

"Надзвичайно приємна і урочиста подія відбувається сьогодні в Україні! Вперше в історії паралімпійського і олімпійського спорту наша держава приймає етап Кубку світу Міжнародного паралімпійського комітету з лижних гонок та біатлону. 19 країн світу беруть участь у цьому заході", - сказав Павло Розенко, виступаючи на відкритті.

Віце-прем’єр-міністр побажав учасникам змагань успіхів та спортивної вдачі, суддям – об`єктивності, тренерам – витримки. Він запевнив, що Уряд України і в подальшому вживатиме всіх необхідних заходів щодо підтримки розвитку паралімпійського руху в Україні.

Від імені Президента України усіх учасників світової першості привітав голова ОДА Олег Синютка. Він побажав спортсменам, які завтра розпочнуть змагання, чесної, безкомпромісної боротьби і перемог.

"Те, що кубок світу відбувається на Львівщині є перемогою України. Ми продемонстрували усьому світу, що наша держава є безпечною, адже ці змагання дивитимуться у Бразилії, Японії та багатьох країнах Європи, - наголосив Олег Синютка. - І я переконаний, що ми перемагатимемо і у спортивних змаганнях, і у боротьбі за незалежність".

Зазначимо, що 7 днів поспіль, з 13 до 20 січня, триватимуть змагання. Проводиться турнір на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, що у селі Яворів на Турківщині. Серед учасників цьогорічного Кубку світу – 120 спортсменів із 18 країн світу.

Варто відзначити, що Кубок світу є підготовчим етапом для спортсменів та команд до ХІІ Паралімпійських ігор 2018 року, що відбудуться в місті Пхьончхан (Південна Корея). 

Переглядів: 630 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: