Головна » 2017 » Квітень » 2 » У Кракові вшанували пам’ять видатних українців
17:27
У Кракові вшанували пам’ять видатних українців
123456

У суботу, 9 квітня, активісти із Львівщини привели до ладу місця поховань українців на Раковицькому цвинтарі у м. Краків (Польща). Зокрема, вони вшанували пам'ять та відвідали могили відомих українських діячів Богдана Лепкого, Степана Смаль-Стоцького, Осипа Назарука та пам’ятний знак українцям, котрі померли у таборі Домб’є.

Як відомо, Раковицький цвинтар, що у старій частині міста Краків, - один з найстарших та найвідоміших цвинтарів не лише в Кракові, а й у Польщі загалом.

Як ми вже повідомляли, раніше під час засідання двосторонньої українсько-польської комісії із розбудови прикордонної інфраструктури, директор обласного департаменту міжнародного співробітництва Поліна Лі висловила сподівання, що вже незабаром на українсько-польському кордоні на території Турківського району з’являться два нові пункти пропуску - у селах Боберка та Лопушанка.

Учасники поїздки висловлюють особливу вдячність начальнику Служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимиру Лису, Генеральному консулу України в Кракові Олегу Мандюку та директору департаменту міжнародного співробітництва ЛОДА Поліні Лі. 

 

 

 

Переглядів: 734 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: