Головна » 2017 » Квітень » 30 » Про "СамбірАгротехмаш" , що набирає обертів і не тільки
18:18
Про "СамбірАгротехмаш" , що набирає обертів і не тільки
123456
Якщо вам доведеться побачити на господарському обійті цю прекрасу(по-німецьки- altan, по-польськи також altana) знайте, що це виріб  "Агротехмашу", що став філіалом будівельної компанії"Самбірська ГРОД". Своєрідний промисловий підрозділ намагається відновити  традиції колишньої райсільгосптехніки, про яку в останні роки і в помині не було чути. Складно, з потугами йде нарощення виробничих потужностей колективом, де налічується понад 30 осіб.Дотримуються принципу : не боятись йти поволі- боятись стояти на  місці.Дбають перш за все про своєчасну виплату заробітньої плати.Є інші складнощі. Лишень  земельного податку щомісяця доводиться перераховувати місцевій казні біля 70 тис.грн.

В цей перехідний період ,підмогою з фінансовими видатками  взяла на себе будівельна компанія"Самбірська ГРОД", керівник якого Степан Миронович Мандюк глибоко розуміє проблеми становлення  промислового підрозділу.

 Попри наведення порядку на території,її благоустрою, а це більше семи гектарів площі, йде ремонт основних приміщень.Наладка обладнання, виготовлення відповідної оснастки тощо. Особливо багато клопотів у спеціалістів-технологів.



$IMAGE1$$IMAGE2$$IMAGE3$
З їх допомогою освоюється випуск нової продукції. Окремі з них вже знайшли свого клієнта  за кордоном. Звичайно, вписатись у європейську кон"юктуру не так просто. Щоб запустити серійний випуск  будь-якого виробу потрібно мати зацікавленого замовника.Тому йде інтенсивний пошук ринків збуту товару. Треба сказати, що і на внутрішньому ринку бракує якісних і не дорогих господарських речей, адже переважає, так би мовити одноразовий китайський ширпотреб . Тому намірені враховувати вимоги сьогодення.

Колектив зважує свої можливості, щоб технологічно налагодити випуск  таких виробів для оздоблення огорож,  балконних інтер"єрів тощо.Все це в творчому задумі спеціалістів. 

Важливо, щоб позитивні зрушення знаходили підтримку і розуміння в громадськості, в місцевій владі. Не секрет, що є бізнесмени, які обтяжують себе лиш тим, як вміло викупити, чи взяти в оренду приміщення в центрі міста. Потім здають їх в оренду, чи суборенду. Своєчасно збирають "касу" і на цьому їх комерційний клопіт завершується. 







Це пишемо до відома ,бо в заздрості "великі очі", коли намагаються вставляти "палки в колеса" на рівному місці. Нещодавно  
підняли цілий гвалт, мовляв пан Мандюк хоче промислову територію перетворити у житлову забудову. Відразу нагадали і про проблему до її під"їзду, і про очисні споруди і т.п. Ніби-то хтось пропонував чи намагався їх вирішувати до цього.

Більше року тому, такі "благодійники-теоретики", "бізнесмени-нашіптувачі" не дали втілити в життя проект (http://sambirmajdan.at.ua/news/2016-02-22-1886),(http://sambirmajdan.at.ua/news/2016-02-23-1905) з реконструкції міського стадіону із перебудовою адмінприміщення спортивної школи, намір який хотіла здійснити будкомпанія   "Самбірська ГРОД". Уже в цьому році він мав вступити у дію із тренажними і спортивними залами, всіма побутовими зручностями для тренерів, викладачів спортшколи. Відомо , що на перспективу  вирішувалось питання будівництва плавального басейну. Адже далеко не всі самбірчани мають матеріальну можливість ніжитись у водному купелі РП в Устриках Дольних, як це часто-густо,  цілими сім"ями розважаються  місцеві міні-олігархи. Тому задушили в зародку добру ідею. Поляки тішаться, що мають таких заможних сусідів-інвесторів

Бракує в нашої самбірської депутатської і бізнесової еліти почуття відповідальності за розвиток рідного міста, чи не тому свою енергію і силу використовують для різного роду чвар, обмов, поділу на "своїх" і "чужих". Замість того, щоб в ближньому  бачити образ Божий, розглядаємо це місце,куди можна тицяти кулаком... Так не повинно бути в християнському середовищі. Треба отямитись, об"єднатись заради спільних громадських , європейських цінностей, до яких на словах прагнемо. А на ділі?

 У ці передвеликодні Дні, в Дні мученицьких страждань  на Хресті  нашого Спасителя, подаймо один одному руку,об"єднаймось разом для виріішення проблем , яких накопичилось вдосталь.Осередком щирості і доброти, поваги і відвертості має стати міська рада в особі їх обранців- місцевих депутатів. Позаду залишимо взаємніі докори: хто більший патріот міста- хто менший. Правда перед Богом одна.

Ми дещо відхилились від основної теми розмови про бесідки-альтанки , які зафіксували на  світлинах. На замовлення покупців вони можуть бути шестигранні чи восьмигранні, з скловітринами, чи з іншим оздобленням, з столиком посеред, чи без нього. Це вже на розсуд і смак клієнта. Вже не кажемо, що накриття альтанки окрім оцинкованої бляхи  можна завершити гонтою ,чи солом"яними китицями. В такий спосіб ,заодно,можна відтворити бойківський ужитковий побут.

Серійне виробництво, звичайно, відіб"ється на здешевлені  бесідки. Вона не трудомістка-в залежності 6-ти чи 8-ми гранна - вага брутто-280-350кг. Використовується прокат d-8, 10,12 мм.;полоска-30х5мм., інший металічний профіль. Висота(h)-3м.20см.В комплект входить також: болти, гайки,шайби. Верх завершується латунною кулею d-150мм. Ціна за угодою в залежності від кількості виробів, доставки тощо.

До речі, один екземпляр альтани ,як взірець, найближчим часом буде виставлений на оглядини при вході у виробничу зону "Агротехмашу" з вул.Шевченка.

Одним словом, невеличкий колектив  у творчому пошуку.

Антон Рогач, член НСЖ України, член громадської ради при міськвиконкомі

 P.S.Для зацікавлених сторін подаємо контактну адресу виробника :81400, Львівська обл., м. Самбір, вул. Шевченка, 3
Телефони:
(067) 4208910, 0971383684, тел.факс+38(03236)-3-29-89, 6-04-89

(03236) 61149, (03236) 61148




Переглядів: 1031 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
0  
3 Oksana   (18.04.2017 13:57) [Материал]
п.Ірино! Кажете. що Мандюк олігарх. Торік разом з Кузьм"яком фінансував утримування футбольної команди.Майже кожна благодійна акція не обходиться без ТзОВ "Самбірська ГРОД". Будівництво дає простір для розвитку інших галузей, будкомпанія найбільший донор міського бюджету..Торік хотів провести реконструкцію стадіону і бараку-конюшні ,де є спортшкола, протягом двох років - не дали . Територія Агротехмашу велика її потрібно освоювати. Відкривати нові робочі місця. Якщо є бажаючі купувати квартири значить Самбір не безнадійне місто. Добре, що йде пошук освоєння нових виробів.
Кажете, що нас купили. Чого Вам  бажаємо! Наразі  сайт блокують рекламою. Підкажіть як її позбутись без каси.

2 Павлишин   (10.04.2017 18:10) [Материал]
Якась фікція чи що? Кулі-шару на першій альтанці не має. Чому? Футбольна пивка на вершку була б візиткою. Хто не додумався: господар чи фотофризієр.

1 Папа   (10.04.2017 07:16) [Материал]
Самбірські скоробогатьки разом з митниками і погранцями скільки коштів інвестували у Устриках Долішніх Польщі що сміло можна було б збудувати не один плавальний басейн у нашому місті.Чому не зафільмуєте їх запливи? Знаю боїтесь, дадуть по шапці?

Ім`я *:
Email *:
Код *: