Головна » 2017 » Травень » 4 » У Самборі активісти обурені нищенням скверу
19:03
У Самборі активісти обурені нищенням скверу
123456

Наш коментар:
 "габаритні вітряки" до Старого Самбора були кількома роками раніше відтранспортовані через село Задністря. Селяни були вдячні, що хоч у такий спосіб було, частково,відремонтовано дорогу Ралівка- Задністря-Бережниця, далі шлях на Страшевичі.
Тепер поміняли маршрут через Самбір. Який в цьому "кримінал"?
Впорядкування скверу біля пам"ятника Б.Хмельницькому в Самборі.
На цьому роздоріжжі давно напрошувалась сучасна транспортна розв"язка. Добре було б,.якщо б також демонтували і металеву електровежу, яка є  перешкодою для транспорту. Це питання неодноразово висвітлювалось на сайті "Самбір-майдан". На жаль, не прислухались.Допомагають їм в цьому і  "солов"ї" від пера.
Нище їх почерк. 

Якщо нинішня влада  зробить транспорту реконструкцію цього відрізку дороги, використовуючи сприятливу нагоду, за рахунок фірми "Еко-Оптіма"- честь їй і хвала.Побачимо, чим все завершиться?

У сквері біля пам’ятника Б. Хмельницькому в Самборі працівники невідомої фірми зрізали велику березу, а також дві ялинки, які були зеленою окрасою цієї місцини та для багатьох мешканців улюбленим місцем відпочинку. Знесені були лавки, зруйновано пішохідні доріжки, металеву огорожу.

Про це сьогодні, 5 травня, повідомив кореспондент IA ZIK.

Продовжувати руйнувати природу скверу древнього міста перешкодили мешканці, які чисельно зібралися та перегородили дорогу техніці. На місце події викликали представників правоохоронних органів, які зафіксували факт знищення майна громади. Їм, за заявою активістів, належить розслідувати цю справу.

Працівники енергетичної фірми запевняли, що діють законно, маючи на проведення таких робіт дозвільні документи міської влади, міськвиконкому та інших структур, які погоджені з мером Юрієм Гамаром.

Перед тим на вулиці Валовій представники цієї ж фірми зруйнували благоустроєне дорожнє кільце, яке не один рік ефективно впорядковувало інтенсивний вуличний рух транспорту.

З’ясувалося, що в Самборі без прозорості та гласності готувалися до перевезення вулицями міста великих вітрогенераторів для Старосамбірської вітроелектростанції. За це, як стверджували деякі місцеві ЗМІ, Самбору фірма «Еко-Оптіма» обіцяла 500 тисяч гривень. Але ця сума, вважають громадські активісти, не покриє вартості завданих збитків. Реконструкція невеликої площі перед Народним домом, приміром, обійшлася бюджету міста понад 600 тис. грн.

Активістів наводить на роздуми такий факт. Вже кілька років біля Старого Самбора працює вітроелектростанція з чотирьох турбін. Тепер ще шість таких вітряків хочуть встановити на горі біля с. Страшевичі Старосамбірського району.

Постає запитання: як, яким шляхом до того ці чотири такі ж габаритні вітряки перевезли до Старого Самбора? А тепер, щоб доставити ще шість вітротурбін, влада Самбора чомусь дозволила нищити місто, своїми діями черговий раз збурила громадськість. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/05/04/u_sambori_aktyvisty_obureni_nyshchennyam_skveru_1090319
Переглядів: 559 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: