Головна » 2017 » Липень » 7 » Як У Самборі будівельники інтегруються з промисловцями
21:03
Як У Самборі будівельники інтегруються з промисловцями
123456
Ще й року не минуло від тоді, як будівельна компанія "Самбірська ГРОД" взяла під  свою  опіку  підприємство "СамбірАгроТехМаш"-колишню райсільгосптехніку. В регіоні відразу розносились чутки -плітки, мовляв, викупили територію, щоб на  промисловій зоні  зводити виключно багатоквартирні будинки. Зрозуміло, що освоїти всю виробничу зону. яка сягала понад семи гектарів, а це для візуального уявлення більше 15 футбольних полів, ніхто і гадки не мав. Без шкоди для промислового виробництва, за задумом архітекторів, можна заодно звести кілька багаатоповерхівок. Тим більше, що окремі цехи виявились у вкрай аварійному стані. Їх доведеться зносити.На покрівлях деяких з них за 25 років бездіяльності виросла, що називається "ділова" деревина.

Господарського двору більше двох десятків  років не торкалась дбайлива рука.Новим власникам довелось наводити порядок майже з нуля.На це  витрачали чималі кошти за рахунок головного підприємства. Про яку  культуру можна було вести мову, коли за шию робітникам текло з даху в повному розумінню цього слова.Якщо до цього на нинішньому філіалі (назвемо його так-А.Р.) промисловці  місяцями не отримували заробітньої плати то нині не має жодної заборгованості.Одним словом, біля 35-ти робітників дочекались сталої платні.Ще й міська казна щомісяця поповнюється біля семидесятитисячами земельного податку, вже не говоримо про інші відрахування.

В короткий термін довелось повністю поміняти покрівлю в пресомеханічному цеху, а це 3тис.кв.м.,зварювальному-1800,
реставраційному-1200, на інших складських приміщеннях площею понад 1000кв.м.Можна лишень здогадуватись скільки коштів було витрачено тільки на придбання єврорубероїду. Всі роботи велись власними силами. Про величину фінансових вливань  можна судити по тому факту, що тільки в адмінприміщенні довелось встановити 130 енергоощадних віконних склопакетів.

Поволі відроджується  промислова потужність  райсільгосптехніки,яка за колишніх часів була зразком не тільки всієї України. Днями приступили до виготовлення автомобільних стоянок, дві з яких незабаром зявляться в кінці вулиці Шевченка нашого міста


Стоянка для автобусної зупинки. 
На черзі- кріпильні розйоми для будівельних конструкцій по замовленню одного з львівських будкомбінатів. В контакті  працюють з львівською фірмою "Метал Львів" та стрийською на яких окремі вироби проходять гальванічну оцинковку з порошковим напиленням.Попитом почали користуватись і металічні інструментальні стелажі зварені самбірчанами.

Налагоджується випуск відпочинкових альтанок


Альтанки виробництва "СамбірАгроТехМаш". Їх оздоблюють по бажанню замовника(http://sambirmajdan.at.ua/news/2017-04-30-2236).

Окремі з них користуються попитом в країнах Євросоюзу. Буквально днями відправили на голланську фірму "Garden.B.V." чергову партію (240шт.) трояндових арок. На світлині йде завантаження палетів, в кожній з яких по 10 арок.


Завантаження трояндових арок. За кермом автонавантажувача  Стеців Михайло. 

На підприємство почали повертатись спеціалісти,які працювали, коли воно носило назву райсільгосптехніка.Творчий ентузіазм додає керівник Товарницький Володимир. який відповідає за експорт продукції.Сумлінністю у праці відзначаються ветеран зварювальник  Понтус Іван та його помічник  Коцюбан Володимир.

Зварювальники за роботою. 
Старанно працюють  електрик  Качмар Богдан,його колеги  Яцишин Роман, Струбицький Богдан.Не простоює і автонавантажувач.

За кермом фури  водій тернопільської транспортної фірми "Славко" Янчук Юрій взяв курс на пункт перетину кордону з РП Краківець-  і далі до м. Бремен(ФРН), де розміщена товарна гуртівня голанської компанії "Garden.B.V." 

До речі, ще донедавно паперові формальності можна було оформити на митномі пості, що знаходився  в Самборі, тепер доводиться користуватись послугами дрогобичан. Чому-: запитання до  чиновників?

Названа вище закордонна компанія спеціалізується на випуску парникової продукції, а це і розмаїття квітів ,чим Голландія  славиться на весь світ.

На цій приємній згадці про пахучих рослин завершилось наше одноденне перебування на самбірському промисловому об"єкті, яких в місті одиниці, який  хоч і поволі, але стає на ноги, завдяки  інтеграцією з будівельною компанією "Самбірська ГРОД". У його керівника Степана Мироновича Мандюка додалось чимало клопотів.Не тільки організаційних, а і від заздрісників, які звикли плескати язиками і палець об палець в житті  не вдарили для створення нових робочих місць.А їм ціну досвідчений керівник знає, особливо в нинішню матеріальну скруту. З його  виваженого тону розмови, можна зрозуміти, що поряд з будівництвом житла, розвиватиметься суміжна галузь- промислова продукція .Така інтеграція тільки на користь кінцевому результату. 

Як підкреслив Степан Миронович квартири виділятимуться в першу чергу для молодих кадрів,щоб стимулювати їх до роботи в цьому промисловому підрозділі.
- Нам нині вкрай бракує електрозварювальників, слюсарів-наладчиків-інструментальників, токарів, електриків,-акцентував п. Мандюк. Тому і працюємо на перспективу по залученню потрібних спеціалістів.

P.S. Побажання, щоб чергову сесію самбірської міської ради депутати  провели на цьому виробництві, поговорили з його трудівниками, тоді і відпаде потреба дискутувати, чи погоджувати план детальної забудови території, а тим більше накладати вето на вже прийняте рішення.


Встановлення вуличної пішохідної доріжки,впорядкування прилеглої території адмінприміщення(на задньому плані фасад головного трьохповерхового корпусу)проводиться  за кошти об"єднаного підприємства. Незабаром тут милуватиме око прохожих фонтан та окремі  взірці продукції.


Для подальшої роботи підприємства прийшлось встановити енергоощадні вікна.

Антон Рогач, член НСЖ України, член громадської ради при самбірському міськвиконкомі.
P.S.
    11 травня така проста , але акуратна з вигляду маршрутна стоянка була встановлена на вул.Шевченка, навпроти кафе-Kaizer. Через дорогу  днями буде встановлено ще одну. Сподіваємось, що об"єднані територіальні громади замовлятимуть ці комфортні вироби для зручності пасажирів сільських населених пунктів. 







Переглядів: 858 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: