Головна » 2017 » Травень » 20 » Нардеп Андрій Лопушанський відмовився голосувати за введення санкцій проти Януковича, а Ярослав Дубневич -відсутній ( був за "плотом").
09:12
Нардеп Андрій Лопушанський відмовився голосувати за введення санкцій проти Януковича, а Ярослав Дубневич -відсутній ( був за "плотом").
123456
18.05.2017 (19:47)

   
Народний депутат від Турківщини Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка) та ще вісім народних депутатів з Львівщини не пiдтримали закон про запровадження санкцій проти Віктора Януковича та його оточення.

Так, 18 травня у Верховній Раді України депутати провалили голосування за законопроект "Постанова про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності (№5350)". Закон набрав лише 202 голосів. Зокрема, в ньому йдеться про введення санкцій проти екс-президента України Віктора Януковича і осіб з його оточення.

Щодо народних депутатів, які пройшли у Верховну Раду від Львівщини, то закон підтримали: Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Ігор Васюник (Народний фронт), Микола Величкович (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Микола Кадикало (Народний фронт), Михайло Бондар (Народний фронт), Михайло Хміль (Народний фронт), Андрій Парубій (позафракційний), Тарас Батенко (позафракційний), Ганна Гопко (позафракційна), Олег Мусій (позафракційний), Володимир Парасюк (позафракційний), Богдан Матківський (позафракційний), Остап Єднак (позафракційний), Сергій Кіраль (Самопоміч), Олег Лаврик (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч), Любомир Зубач (Самопоміч), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Відсутні: Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Дмитро Добродомов (позафракційний), Ігор Шурма (Опозиційний блок), пишуть Варіанти.

Не голосували: Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Тарас Козак (Опозиційний блок), Лев Підлісецький (Самопоміч), Олег Березюк (Самопоміч).

Як видно з відкритих джерел, під час передвиборної кампанії виборів 2014 року, будучи членом політичної партії Конгрес Українських Націоналістів, Лопушанський бере участь у передвиборчих кампаніях Радикальної партії Ляшка. На місцевих виборах 2015 року помічниця-консультантка депутата і при цьому директорка його благодійного фонду Француз Оксана Петрівна була висунута кандидатом у депутати Самбірської міської ради від партії Ляшка. Сам Лопушанський - член Конгресу українських націоналістів. Сприяв встановленню пам'ятників Степану Бандері у містах Старий Самбір, Самбір, Турка та Сколе.

Невдовзі після обрання Лопушанського депутатом 2014 року навколо його готельного бізнесу розгорівся скандал - за день без попередження було звільнено 40 працівників санаторію «Женева» у Трускавці на Львівщині. Їх звинуватили у нестачі в касі суми, що дорівнювала заборгованості працівникам у вигляді несплаченої зарплати за кілька місяців — 360 тис. грн.

У березні 2015 року будівлі санаторію «Женева» виставили на аукціон з продажу арештованого майна. Два лота, стартова ціна яких складала понад 213 млн грн., продавалися Кредобанком як заарештоване майно боржника ТОВ «Трускавецьінвест», контрольованого Лопушанським, яке 2006 року уклало кредитний договір з банком.

Банкрутство банку «Європейський газовий банк» 2015 року, котрий належав сім'ї його кума Івченку, спричинило сусільний резонанс навколо готельного бізнесу. У зв'язку з початком ліквідації цього банку Фонд гарантування вкладів у квітні 2016 року виставив на продаж нерухоме майно та землю вартістю 73 млн грн., що ТОВ «Роял Хоспітелеті Груп» передало під заставу в забезпечення кредитного договору 2011 року. Пропоновані на продаж будівлі та земельні ділянки знаходилися у Києві, Київській та Львівській областях.

27 серпня 2014 року, під час урочистостей з нагоди 158-й річниці від дня народження Івана Франка у Львові, Лопушанський у промові вдався до абсурдних порівнянь та трактувань поточної політичної ситуації.

Згадуючи про участь Франка у становленні українського політичного руху в Західній Україні наприкінці ХІХ століття, зокрема про заснування Української радикальної партії, яка мала вагомий вплив на формування тогочасної політичної думки в Україні в цілому, Лопушанський заявив, що «цю програму Радикальної партії сьогодні проводить вже друга Радикальна партія, яку очолює Олег Ляшко». Серед помічників народного депутата, який входить до фракціїї БПП представники Солідарності, Радикальної партії, Самопомочі.

Переглядів: 1626 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 гуцул   (20.05.2017 12:51) [Материал]
Ось і маємо галіційських хрунів..А я казав..Вишиванка-не факт.Медведчук натєгує сорочину так само.

Ім`я *:
Email *:
Код *: