Головна » 2017 » Травень » 27 » Дрогобицький міськрайонний суд поновив на посаді секретаря Самбірської міськради
15:35
Дрогобицький міськрайонний суд поновив на посаді секретаря Самбірської міськради
123456
Наш коментар: змагання триває, інтрига зберігається
Постановою Дрогобицького міськрайонного суду поновлено на посаді секретаря Самбірської міськради Юрія Дмитришина, повноваження якого достроково на сесії припинили депутати.

Про це сьогодні, 26 травня, повідомив кореспондент IA ZIK.

Нагадаємо, що 30 серпня 2016 року на сесії депутати таємним голосуванням достроково припинили повноваження секретаря міської ради Юрія Дмитришина. На таке рішення мер Юрій Гамар, скориставшись своїм правом, наклав вето, але 15 вересня 2016 року незгоду міського голови подолали обранці Самбора.

Таким чином секретар міськради остаточно  був відправлений у відставку. На цій підставі міський голова Юрій Гамар видав відповідне розпорядження про звільнення Юрія Дмитришина, про що було зроблено запис в його трудовій книжці.

Відтак, Юрій Дмитришин далі почав працювати у Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка, звідки й балотувався у депутати та за рекомендацією мера Юрія Гамара був обраний секретарем. Але протягом кількох місяців на цій посаді не задовольняв депутатів, через що вони йому й показали «червону» картку.

Протягом стількох місяців Самбірська міська рада була без секретаря. Врешті більшість депутатів визначилася з новою кандидатурою на цю ключову посаду в органі місцевого самоврядування.

Але з  обранням секретаря міськради всіляко зволікав міський голова Юрій Гамар. Тепер обранцям стала зрозуміла мотивація його таких дій. Він, вважають депутати, добре знав, що 24 квітня 2017 року Юрій Дмитришин, уникаючи публічності, чомусь не до Самбірського, а до Дрогобицького міськрайонного суду подав позовну заяву про визнання незаконним рішення сесії Самбірської міської ради про дострокове припинення його повноважень.

Через чотири дні – 28 квітня 2017 року той же Дрогобицький міськрайонний суд задовольнив вимоги відставного секретаря Самбірської міської ради. Ця постанова, як пише «Самбірська газета», набрала чинності 22 травня 2017 року, оскільки її ніхто не оскаржував, бо довідалися про неї лише вчора.

Викликає цікавість мотивована частина постанови суду. В ній зазначено, зокрема, що Юрій Дмитришин, який стільки часу реально працював у педуніверситеті, брав участь у пленарних засіданнях чергових і позачергових сесіях як рядовий депутат Самбірської міської ради, чомусь не виконуючи у Ратуші обов’язків секретаря міськради, виявляється, не знав, що він звільнений волею більшості депутатів, а довідався про це лише через вісім місяців.

До того ж таку легенду під час судового слухання позовної заяви Юрія Дмитришина підтвердив і представник міськради Володимир Процайло. Очевидно, відверта неправда і вплинула на кінцеве рішення місцевої Феміди. З’ясувалося, що 22 травня 2017 року в Дрогобицькому суді зареєстровано провадження за другим позовом Юрія Дмитришина. Тепер щодо скасування розпорядження Самбірського міського голови про звільнення його з посади секретаря міської ради. Водночас позивач вимагає не лише поновлення на роботі, але й стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Судове слухання за другою позовною заявою Юрія Дмитришина призначено на 13 червня 2017 року.

30 травня скликається чергова сесія Самбірської міської ради. Останнім питанням її порядку денного є обрання секретаря міської ради. На ній частина депутатів рішуче налаштована повторно відправити у відставку реабілітованого судом секретаря міськради та одночасно висловити недовіру меру Юрію Гамару. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/05/26/drogobytskyy_miskrayonnyy_sud_povnovyv_na_posadi_sekretarya_sambirskoi_1103305
Переглядів: 583 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 гуцул   (28.05.2017 12:59) [Материал]
Серіал Санта-Барбара продовжується..Далі буде.Ну,то вже повний пухнастий і білий полярний писець..

Ім`я *:
Email *:
Код *: