Головна » 2017 » Липень » 29 » Беруть. бо даємо...
14:02
Беруть. бо даємо...
123456
сь

Результат пошуку зображень за запитом "Про хабарі і хабарників в білих халатах"

Повернутись до медичної теми зумовили події останніх днів. Особливо своєрідний страйк "білих халатів"під приміщенням райдержадміністрації. Всі нарікання зводились до негативного реформування галузі. Мовляв, заганяють самбірську  лікарську еліту під старосамбірське чи турківське крило, та й писарський брат чи не  занадто перейнявся цією проблемою. Крик, гвалт цього недопустимо... Дехто на цій ейфорії здобуває бали на другу каденцію. 

Заради справедливості скажемо,що більшість працівників лікарень, поліклінік не піддались мітинговій спокусі,очевидно, переважив професійний гонір і проінгорували захід.

А як на цьому фоні виглядають реальні справи з обслуговування хворих? Про це мова нище, яка не втратила актуальності і нині.

Недавно травмувала  руку. Зрозуміло, мусіла звернутись до медиків. Перший крок. Треба зробити рентген. П"ють каву. Черга. Рука болить. Даш- змімок «сушать» моментально. Потім  лікар, повертає до рентгенолога , аби детально розшифрував знімок. Знову черга. Даш- робота «горить» . Далі знову лікар. Огляд. Кількість днів перебування  на лікарняному  також залежить від «ока» спеціаліста…

 Типова побутова медична   корупційна схема.

 Кричимо, галасуємо-волаємо, що змін жодних в країні не відбувається після Революції гідності. В той же час самі виступаємо заручниками, точніше жертвами поборів. «Білі халати» в цьому ланцюжку- невідємна складова.

А що робити тому, який не має «чим дихнути»? З цього приводу пригадався такий  випадок. Приходить пацієнт на огляд із скаргою на простудне захворювання. Доктор  прикладає слухавку до ніжного тіла. Потім пропонує почергово зробити кілька глибоких вдохів  і  видохів. Між тим ,як оприлюднити діагноз,  запитає: чи є хтось з родини в Канаді, на заробітках?

За негативної відповіді  напруга співчуття спадає. Здогадались,  більше  « дихати» не  треба..

При нинішніх статках простому  люду не те, що дихати не хочеться  і жити.

Прикро,що працівники найбільш гуманної професії-медицини уподібнюються до шляхового автоінспектора, для котрого « дихнути до кишені» стало нормою у житті. Над останніми ,щоправда, «висить» грузинський  дамоклів меч через реформування. А коли доберуться до «білих халатів»? Розповідають ніби-то один з самбірських хірургічних босів у прикарпатському лісі звів таке відпочинкове кубло на зразок міні Мижигіря. І все за "чесну" зарплату.

О.Ковальчук, м. Самбір

P.S. Якщо хтось з «білих халатів» поскаржиться в суд за наклеп, неодмінно прилюдно вибачимось. Прохання, назвати своє ФІО(фамилия, имя , отчество-  русизм, який засвоїли  разом з поборами).

Між тим ,огульно чернити всіх ,хто давав клятву Гіпократа,було б не правильно. Здебільшого серед них чесні і порядні спеціалісти.За це кланяємось і шануємо їх. Особливо коли ратуємось від так званої "ковідної чуми". де без огяду медиків не обійтись. А скільки енергії, вміння, терпіння треба перенести медичному персоналу, щоб вчасно врятувати життя. надати допомогу воякам Зброниї Сил України, де доля  життя вимірюється хвилинами, а то й то й секундами..

Переглядів: 1147 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 9
0   
9 гуцул   (29.10.2016 13:03)
До Заєць.Дійсно,а спробуй не дати.Батяр правду повів-клєкнеш на сходах і нікт ковтка води без хабара не подасть.Хабарники у білих халатах повідабть,же так зле жиють без зарплати,в той же час нікого сраною мітлою з роботи не вижинеш,тримаються на 0.001 ставки,аби тіко до кишеніі пхали.

0   
8 Заєць   (29.10.2016 10:20)
Беруть,бо даємо.Даємо,бо ХОЧЕМО ЖИТИ,

0   
7 батяр   (12.08.2016 08:02)
Михасю,а спробуй не дати,клєкнеш під кабінетом,бо всі ті черги-штучні.Мета одна-думай перед входом до ескалупа.А вирок вони називають самі,не крем пуються.

0   
6 батяр   (12.08.2016 07:57)
q

0   
5 МИХАЙЛО ОСЮРАК   (27.01.2016 12:04)
В ХАБАРІ ПРИЙМАЮТЬ УЧАСТЬ ДВІ СТОРОНИ. І ДВІ СТОРОНИ НЕСУТЬ КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ.РЕЦЕПТ ПО БОРОТЬБІ З ХАБАРНИЦТВОМ - НЕ ДАВАТИ. ЯКЩО ДАВ - ТО ХАЙ ТЕБЕ СОВІСТЬ МУЧАЄ , ЩО СКОЇВ ЗЛОЧИН. ПОТРІБНО КАРАТИ ТИХ , ЩО ДАЮТЬ ХАБАР БІЛЬШЕ НІЖ ТИХ , ЩО ОТРИМУЮТЬ. ПОЧИНАЙМО З СЕБЕ І КОРУПЦІЯ ЗНИКНЕ.

0   
4 Solomon   (19.02.2015 21:52)
Manulis

0   
3 Катерина   (12.02.2015 11:54)
Звів кубло відпочинкове не у прикарпатському лісі, а біля села Воля Блажівська.

0   
2 Нінель Янішевська   (11.02.2015 10:26)
У них совести нет, да она им и не нужна, 
Совестью их душа не отягощена, 
А есть ли , вообще, у них душа? 
Судя по всему, она гу них гнила!

0   
1 Оксана Ковалишин   (11.02.2015 09:55)
Якщо я побачу хоч одного лікаря, який не бере, у мене, боюсь, очі вилізуть з орбіт.

Переглядів: 445 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: