Головна » 2017 » Серпень » 28 » Продукція на експорт "Самбірагротехмашу"Та про виробничі проблеми з висоти ратушного поверху.
23:27
Продукція на експорт "Самбірагротехмашу"Та про виробничі проблеми з висоти ратушного поверху.
123456
 Чергову партію промислової продукції відправив на експорт підрозділ "Самбірагротехмаш". На відміну від попереднього, де головним виробом для голланських споживачів були металеві трояндові арки, цього разу їх поповнили вісьмома іншими  видами.Серед них комплектуючі кронштейни для тваринницького обладнання,контр-ваги для автоматичного відкриття воріт, елементи стелажів, будівельні зварювальні конструкції тощо. Та особливою популярністю користуються у вибагливих іноземців металеві альтанки. Частина з них згідно замовлення були гальванічно оцинковані, пофарбовані, а частина без покриття. 

 Вартість цієї металевої альтанки складає 285  євро. 

                                                       

Експортний варіант трояндової арки оціюється у  31 євро. 

Альтанка  іншої модифікації. Вироби пропонуються восьми або шести гранні.

Загалом з початку року колективом імпортовано продукції на майже 1 млн.грн. В останній час попит на  самбірські промислові вироби виявляє внутрішній покупець.

Треба сказати. що відколи "Самбірагротехмаш" ввійшов у підпорядкування будівельної компанії "Самбірська ГРОД" колектив регулярно отримує заробітну плату. Нині вона в середньому  щомісяця складає біля 3500грн. Із збільшенням замовлення на вироби зростатиме. Зараз йде інтенсивний пошук клієнтів. 
 До самбірської продукції  виявляють зацікавленість канадійські підприємці. Цьому покликана сприяти підписання угоди про зону вільної торгівлі між  урядами України і Канади, яка вступила в дію з 1 серпня ц.р.

Підприємство, яке налічує 35 осіб регулярно розраховується з податками до бюджетів всіх    рівнів.Лишень земельний податок щомісяця складає
52тис.грн.і йде до місцевої скарбниці.

-Маємо надію уже в цьому році розпочати житлове будівництво на частині площ колишньої райсільгосптехніки із збереженням промислової зони,- розповідає не без клопоту в голові ,директор компанії Самбірська ГРОД" Степан Мандюк.
-Нині вкрай бракує кваліфікованих робітничих кадрів з числа електро-газо-зварювальників, токарів,наладчиків електробладнання, облицювальників, мулярів, бляхарів  та інших професій, тому плануємо їх заохотити до роботи  шляхом виділення житла на пільгових умовах,- продовжує висловлювати  проблеми колективу Степан Миронович. 

Прикро. що умовами праці виробничників, їх проблеми " цікавляться" лишень з висоти ратушних поверхів. а не шляхом відвідування підприємства безпосередньо на робочих місцях. Чому? Тема окремої розмови.

Антон Рогач, член НСЖ України, член громадської ради при Самбірському міськвиконкомі

P.S. Детальніше про інтеграцію самбірських будівельників і промисловців можна прочитати http://sambirmajdan.at.ua/news/2017-07-07-2291, http://sambirmajdan.at.ua/news/2017-04-30-2236 , де також вказано технічну характеристику виробів, що реалізуються на експорт.
 

Переглядів: 556 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: