Головна » 2017 » Вересень » 11 » у селі Нагірне Самбірського району посол Канади в Україні Роман Ващук відкрив молочну ферму
07:21
у селі Нагірне Самбірського району посол Канади в Україні Роман Ващук відкрив молочну ферму
123456
На Львівщині посол Канади в Україні відкрив сучасну молочну ферму

На Львівщині посол Канади в Україні відкрив сучасну молочну ферму
У Самбірському районі Львівської області впроваджується канадський проект «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Його мета – підвищення ефективності малих та середніх фермерських молочних господарств, підтримка та створення сімейних ферм з поголів’ям від 10 корів.
На Львівщині посол Канади в Україні відкрив сучасну молочну ферму

Про це сьогодні, 11 вересня, повідомив кореспондент IA ZIK.

Що в цьому напрямку реально зроблено та яка його ефективність, минулої суботи пересвідчився Надзвичайний Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук на прикладі фермерського господарства Олександра Ліщука, що в с. Нагірне.

Поважного гостя супровджували голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Самбірської РДА Микорла Фрей із своїм першим заступником Романом Біндасом, виконавчий директор Львівського кооперативного об’єднання сільськогосподарського обслуговування кооперативів «Рівноправність» Ігор Петришин, місцеві фермери та інші фахівці, які дотичні до впровадження зарубіжного досвіду в молочному господарстві в України та на Самбірщини, зокрема.

Безпосередньо на пасовищі фермерського господарства Олександра Ліщука посол оглянув трав’яний покрив, стадо молочних корів та доїльну установку. Від побаченого, як зазначив пан Роман Ващук, залишився задоволеним, оскільки тут реально працюють канадські гроші, виділені урядом його країни для такої справи.

У рамках візиту посла на Самбірщину він у с. Нагірне відкрив новозбудовану, за сучасною технологією, молочну ферму. Право перерізати стрічку гість Роман Ващук та голова ЛОДА Олег Синютка надали внукові фермера Олександра Ліщука Владиславу.

Водночас  посол Роман Ващук вручив ключі від нового молоковоза, який подарував для виробничих потреб об’єднанню «Рівноправність», в складі якого дев’ять кооперативів Львівщини.

За словами посла Романа Ващука, уряд Канади і надалі допомагатиме Україні розвивати молочне тваринництво, підтримуватиме інші галузі сільського господарства. Для цих потреб наступного року буде збільшено фінансування аграрного сектора економіки.

Щирі слова подяки послу висловив голова Львівської ОДА Олег Синютка. Він зазначив, що жодна країна так не допомагає Україні, як Канада. І ми бачимо, сказав керівник області, позитивні зміни від такої співпраці.

«Ви направду українець за походженням та душею і надзвичайно приємно це відчувати у повсякденній вашій діяльності», – сказав Олег Синютка. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/09/11/na_lvivshchyni_posol_kanady_v_ukraini_vidkryv_suchasnu_molochnu_fermu_1165087
Переглядів: 532 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: