Головна » 2017 » Жовтень » 4 » Без війни неможливо відірватись від іще живої імперії, – Йосиф Зісельс
13:41
Без війни неможливо відірватись від іще живої імперії, – Йосиф Зісельс
123456

Сьогодні Україна долає той самий шлях, що й країни Заходу сотню років тому. Ми відриваємось від Російської Імперії, а війна у цьому процесі є лакмусовим папірцем.

Таку думку в ефірі хард-ток-шоу «DROZDOV» (щовівторка о 21:30 на телеканалі ZIK) висловив  український громадський діяч і дисидент єврейського походження Йосиф Зісельс.

«Ми зіткнулися з тими самими проблемами, що й інші країни: від Фінляндії і до Ізраїлю. Всі вони прагнули нормального життя та пройшли через тиск колишньої метрополії, політичні інтриги з її боку, дипломатичні погрози та війну. Хоч я і пацифіст, але для мене збройний конфлікт означає, що імперія розуміє – ми від неї відірвалися. Бо ж всі вище перераховані засоби за двадцять шість років вичерпали себе. Залишився лише воєнний важіль, який вони увімкнули зараз», – коментує пан Зісельс.

Гість програми зауважив, що всі країни, які прагнули розвитку, пройшли через війну. Ми ж не лише провадимо збройний конфлікт, а й відриваємось від євразійства.

«Ми відмовляємось не від російського, а від євразійського. Це ментальність, якою живуть сотні мільйонів людей на землі у східній стороні від нас. Відтак можу сказати: ми інфіковані. Що це означає?  Наша доля полягає у тому, що ми живемо між двома потужними центрами – європейським і євразійським. Протягом останніх п’ятиста років вони впливали на нас, породжуючи певну роздвоєну ідентичність. Той розлом проходить через кожного з нас, а не по Дніпру чи лінії фронту. Ми всі трохи євразійці і європейці», – пояснює дисидент.

Громадський діяч наголосив: важливо те, яка ідентичність з часом переможе в українцях. Він прогнозує, що зважаючи на потужний волонтерський рух, революції та тяжкі реформи, більше шансів має європеїзація. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/10/04/bez_viyny_nemozhlyvo_vidirvatys_vid_ishche_zhyvoi_imperii__yosyf_zisels_1180103
Переглядів: 386 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: