Головна » 2017 » Жовтень » 12 » Наші народні депутати "хімічать"
13:47
Наші народні депутати "хімічать"
123456
 
Громадський рух ЧЕСНО проаналізував роботу депутатів-мажоритарників від Львівщини, яку у Верховній Раді представляють 12 депутатів, та зібрав дані про їхню парламентську роботу, щоб виборці могли зробити відповідні висновки.

Депутати Львівщини відносно часто пропускають пленарні засідання (19,4% пропущених засідань за даними електронної реєстрації порівняно з 22,5% по Верховній Раді загалом), але навіть у разі присутності часто ігнорують голосування. За даними електронної реєстрації найбільше засідань пропустив Володимир Парасюк (72,9%) та Андрій Лопушанський (понад 50 %) і Тарас Батенко (понад 50 %).

Найсумлінніше відвідує засідання та бере участь у голосуваннях Михайло Бондар. Троє депутатів - Богдан і Ярослав Дубневичі, а також Андрій Кіт - були помічені за неособистим голосуванням. Кожен з цих депутатів "кнопкодавив” щонайменше тричі. Неособисте голосування є порушенням статті 84 Конституції України. Згідно з даними каталогу фігурантів антикорупційних розслідувань ЗМІ, зібраного Громадським рухом ЧЕСНО, троє депутатів-мажоритарників Львівщини згадувалися в таких розслідуваннях. Ідеться про братів Дубневичів, які є відомими і регулярними фігурантами матеріалів щодо тендерних махінацій, та Володимира Парасюка, у якого журналісти виявили незадеклароване авто.

Щоб з’ясувати ставлення депутатів до реформаторських ініціатив, Громадський рух ЧЕСНО обрав 5 законопроектів, щодо яких голосували депутати парламенту 8-го скликання: Закон про публічні закупівлі, Закон про добровільне об’єднання територіальних громад, Закон про національну поліцію, Закон стосовно удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації і Закон про освіту.

Як відомо, раніше Андрій Лопушанський відмовився голосувати за введення санкцій проти колишнього Президента України диктатора Віктора Януковича. 

Переглядів: 470 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: