Головна » 2017 » Листопад » 2 » Голові однієї із сільрад Самбірського району загрожує 12 років в'язниці
18:49
Голові однієї із сільрад Самбірського району загрожує 12 років в'язниці
123456


Прокуратура повідомила про підозру голові однієї із сільських рад Самбірського району за вчинення корупційного злочину, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області. За процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури, працівниками місцевого відділу поліції та Управління захисту економіки області, задокументовано факт неправомірних умисних дій, пов’язаних із корупцією, голови однієї із сільських рад у Самбірському районі. Встановлено, що підозрювана, скориставшись службовим становищем, здійснила тендерні махінації. Зловмисницею внесено у офіційні документи недостовірні відомості щодо закупівлі спецтехніки для потреб населеного пункту, однак у використанні сільської ради вона відсутня. Внаслідок таких дій бюджету завдано шкоди на суму понад 500 тис. грн. Як з'ясували правоохоронці, у вересні 2016 року підозрювана організувала фіктивну процедуру відкритих торгів.

Відповідно до технічних вимог, мали придбати новий сміттєвоз або вживаний, але з новими або капітально відремонтованими шасі та двигуном, а також з новим навісним устаткуванням та з газобалонним обладнанням. «Надалі голова самостійно, без проведення засідань тендерного комітету місцевої ради, визначила переможця – столичне товариство з обмеженою відповідальністю.

Після цього вона ж підписала акти приймання сміттєвоза на шасі автомобіля ГАЗ, який так і не був поставлений переможцем тендеру та безпідставно перерахувала з рахунку сільської ради на рахунок фіктивного постачальника бюджетні кошти в сумі 530 тисяч гривень», – зазначено у повідомленні. Щоб приховати незаконну оборудку, сільська рада придбала сміттєвоз такого типу за значно меншу суму у комерційного підприємства з Волині. Проте, поставлений на баланс сміттєвоз не відповідав вимогам тендерної документації. Сільській голові оголосили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу. Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років із трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна. Вирішується питання про обрання підозрюваній міри запобіжного заходу.

Зазначимо, що 4 жовтня Самбірський міськрайонний суд призначив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту колишньому директору ТОВ «Спецкоммаш ЛТД» Михайлу Олексієнку, якого підозрюють у заволодінні 530 тис. грн Бабинської сільради у Самбірському районі.

Запобіжний захід було обрано в рамках кримінального провадження № 42017141290000010 від 27 лютого цього року (ст. 191 ККУ – привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, та ст. 366 – службове підроблення).

Із матеріалів справи відомо, що у вересні 2016 року Бабинська сільська рада, що у Самбірському районі провела торги через систему Prozorro на закупівлю сміттєвоза на базі ГАЗ-3307, де брало участь чотири учасники.

Слідчі стверджують, що «Спецкоммаш ЛТД» було визнано переможцем фіктивно, тобто без фактичного засідання комітету та вивчення пропозицій учасників. Також підозрюють, що директор діяв у змові з сільським головою Бабинської ради Світланою Несторяк.

У договорі, який «Спецкоммаш ЛТД» уклало з сільською радою, нібито навмисно не зазначено ідентифікаційні ознаки техніки, яку б мали передати раді, оскільки потім в акті приймання-передачі зазначили номер шасі сміттєвоза, що вже був у власності сільради. Його бабинські чиновники купили раніше у ТОВ «Дом-Луцьк» за 25 тис. грн. Дані реєстру МВС свідчать, що сільрада володіє лише одним ГАЗ-3307, повідомило видання «Наші гроші. Львів».

Відтак, за версією правоохоронців, на рахунок «Спецкоммашу ЛТД» перерахували 530 тис. грн за сміттєвоз, який так і не був поставлений до сільради.

А тим часом, ТОВ «Спецкоммаш ЛТД» перейменоване на ТОВ «Спейском».Фірма також змінила місце реєстрації з Києва на Житомир та власників – ним стало ТОВ «Інкомсофт Інтернешнл», яким спільно володіють Людмила Лихолай (новий директор) та Владислав Зуйков.

Йосип Маланяк "Прикарпатська правда"

Переглядів: 840 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: