Головна » 2017 » Листопад » 18 » Не боятися йти помалу- боятися стояти на місці
12:47
Не боятися йти помалу- боятися стояти на місці
123456
  
Як би там не було, але  на підприємстві " Самбірагротехмаш" , одного з підрозділів будівельної компанії "Самбірська ГРОД" ,з місяця в місяць регулярно виплачують заробітну плату. А це основний показник життєдіяльності філіалу. Не дивлячись на тенденцію браку  кваліфікованих кадрів через привабливі закордонні заробітки у сусідній,наприклад РП ,тут жевріє трудовий вогник. 

На першому плані електрозварщик Тарас Вільха  який віддав перевагу праці біля родинного гнізда. Хоч  перед цим не рік і не два працював  в країнах Європи. І коли директор Степан Миронович Мандюк запропонував йому відповідну платню- охоче погодився  трудитись у рідних стінах ,без поневір"янь в якості заробітчанина.  Адже і діти , і дружина при оці. Вже не кажемо про домашню атмосферу та й почуття громадського обов"язку перед виробничим колективом, який поволі стає на ноги. 

Досвід старшого спеціаліста протягом більше, як півроку переймає  учень професійно-технічного ліцею з Дрогобича Богдан Лазор (на світлині на другому плані).

Кілька днів тому на експорт у Голландію було відправлено традиційний товар- альтанки. Нині на давальницькій сировині виконують замовлення для львівських супермаркетів. А це різного виду  металеві контейнери,стелажі тощо.
Світлина  зварювального цеху, який займає виробничу площу майже,як футбольне поле.До речі,за попередніх господарів робітникам капало за шию у дощову погоду, тепер його перекрито.Йде  злагоджена копітка праця в кожному куточку: розкрій металу, зварювання траверз, кронштейнів. Перед комплектацією в  окремі вузли їх  зачищають від заусениць, шліфують тощо.Особлива увага звернута на дотримання технологічних стандартів, щоб не було перешкод при монтажі відповідних конструкцій.
Сировини, тобто металу не бракує, про це дбають постачальники з числа львівських замовників готових виробів.

Майже кожного дня йде пошук клієнтів  на металеві вироби, щоб забезпечити безперебійний виробничий цикл. Послугами "СамбірАгроТехмашу" користуються місцеві підприємці, фермери. В кінцевому рахунку поповнюється міський бюджет.

Не секрет, що за останні десятиліття занадто переймаємось практикою купи- продай, точніше базарною торгівлею. В цьому вбачаємо найлегший спосіб заробітку та й грошовий обіг найоптимальніший. Але мусимо думати про відкриття робочих місць не тільки на ринку, а і у виробничій сфері. В цьому добрий приклад показують у будівельній компаній "Самбірська ГРОД" та його структурному підрозділі "Самбірагротехмаші".

На наш погляд хибно, що весь бізнес в Самборі зосереджений навколо міського ринку, де вкладена копійка обертається прибутком на другий день. Потрібно не нехтувати внутрішніми  інвесторами, які вкладають значний капітал у виробництво , дбають про створення робочих місць чи то в будівельній, чи промисловій галузях. За таким принципом треба  розвивати всю економічну стратегію в місті. Здається, що початок цьому зроблено на останній сесії міської ради. Та це окрема тема для розмови. 

Тим часом в колективі не бояться йти помалу, а бояться стояти на місці.

Антон Рогач








Переглядів: 490 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: