Головна » 2017 » Листопад » 19 » Пішов з життя Василь Пилипович Корчевський- журналіст за фахом, патріот України за духом.
19:07
Пішов з життя Василь Пилипович Корчевський- журналіст за фахом, патріот України за духом.
123456

Результат пошуку зображень за запитом "пам2яті товариша"

Народився 30 червня 1932р. в с.Лютовиська  Старосамбірського району , де закінчив школу.  Згодом , армія,вчителював. Потім поступив у Львівський державний  університеті ім.Івана Франка,  здобув фах журналіста. Від кореспондента до заступника редактора- весь послужний список. Якщо врахувати, що редактор часто хворів, то  творчий процес проходив через його голову і серце. До того ж редакція була укомплектована переважно молодими кадрами, які хоч формально мали відповідну освіту,але їх потрібно було вчити володіти пером, щоб , як наполягав покійний, словам  тісно, а думці широко.

 Не секрет, що вища партноменклатура розглядала друковані органи, як  ідеологічний рупор. Попри то  намагався, аби  на сторінки газети потрапляли матеріали в яких поміж рядки можна було прочитати  статті з національним забарвленням. Саме завдяки йому в самбірському  часописі  світ побачили праці  колишнього депутата Верховної Ради України св.п. Григорія Дем"яна ,з яким мав особисті контакти, праці науковців зі  Львова самбірського походження тощо.Підкреслимо,що йдеться про період глибокого комуністичного застою, коли вільнодумство присікалось і  переслідувалось. З повагою до нього ставився і не раз відвідував редакцію наш земляк, письменник  Дмитро Бандрівський.

Василь Пилипович  відзначався винятковою працездатністю. З його допомогою і впливом ряд активних позаштатних дописувачів газети  стали професійними журналістами. Він цінив і дбав про чистоту української мови. Над цим постійно працював сам і прищеплював молодим творчим працівникам любов до рідного слова. Завдяки цьому газета неодноразово виходила переможцем в обласних конкурсах, зокрема при висвітленні  природоохоронної  тематики.

 В житті був скромний і доступний  у спілкуванні. З виходом на мізерну пенсію не цурався простої  праці. Останні роки життя провів у муках і стражданнях через травму ноги. Хоч був прикутий до ліжка не втрачав оптимізму і притаманний  йому гумор.

В тяжкому смутку залишилась його дружина Наталія , з якою прожив понад 50 літ, дочка Ольга, син Володимир, онуки і правнук та вся родина.

Вічна пам"ять добрій і щирій людині- Василю Пилиповичу Корчевському.

 Земля йому пухом.

Від імені всіх, хто  знав цю винятково трудолюбиву, чесну , скромну  людину і талановитого журналіста:

 Антон Рогач, Степан Сторож, Ігор Теличко, Микола Сенейко, Оксана Телефанко,Світлана Петруш, Віра Антощак, Богдан Ладанай, Василь Ванівський, Григорій Шрамко, Павло Лехновський.

 

Переглядів: 483 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: