Головна » 2017 » Грудень » 16 » Справа Димінського: телеканал ZIK заявляє про спробу рейдерства
19:14
Справа Димінського: телеканал ZIK заявляє про спробу рейдерства
123456
 
Керівництво телеканалу ZIK називає причиною останніх подій навколо розслідування смертельного ДТП в Ямельні за участю авто з кортежу інвестора ZIKу Петра Димінського, а саме вручення підозри та потенційне подання в міжнародний розшук, відмову власника «віддати телеканал в управління на 3 роки».

Як стверджують на телеканалі, з такою пропозицією нещодавно до львівського бізнесмена, який зараз перебуває за кордоном, звернулися від імені Адміністрації Президента України народний депутат Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій з дружиною Катериною.

Саме після цієї невдалої рейдерської спроби розпочалися чергові маніпуляції громадською думкою з боку правоохоронних органів про причетність Димінського до ДТП.

«Ці події жодним чином не повпливають на нашу позицію та редакційну політику телеканалу. Ми неодмінно звертатимемося за підтримкою та захистом до міжнародних інституцій, які стоять на сторожі свободи слова», – наголошує генеральний директор медіа-холдингу ZIK Ігор Туркевич.

Нагадаємо, 18 серпня на трасі Львів – Краковець «Мерседес» Петра Димінського врізався в «Опель» 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, який зазвичай їздить кортежем у машині охорони бізнесмена. Того дня автоескорт також супроводжував автомобіль львівського бізнесмена. Водія взяли під варту, пише Леополіс.

Водночас родичі загиблої переконували, що за кермом «Мерседеса» перебував сам Димінський, а Борщ узяв провину на себе.

Димінський у розмові із правоохоронцями погодився пройти експертизу у справі смертельної аварії, після чого відлетів у Женеву. Експертиза показала, що ДНК з подушки безпеки «Мерседеса» львівського бізнесмена Петра Димінського належить не тій людини, яку намагаються видати за водія автомобіля.

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури та надавдозвіл на затримання Петра Димінського та доставку його до суду для обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Переглядів: 400 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: