Головна » 2017 » Березень » 31

Першоквітневе вітання славному нащадку та його симпатикам

Янукович ,звісно, не приїде на фестини. Він тепер у путінському загашнику,облизує пальчики від російської ікри. На Україні його чекає бойківська "комора" з сухим пайком на додачу.

Чета Максим Галкін та Алла Пугачова не значаться серед підписантів "одобрямсу" кримської окупації, то вони можуть розраховувати на гостинність горян.

 

У ці передвеликодні дні християнський люд переймається приємними клопотами. Господарі і господині наввипередки приводять до шмиги свої світлиці,білять дерева, тротуарні поребрики, газдині, як завше, у турботах з приготуванням їства. Найбільш беручкі бойкині вже підготовили пічний реманент: коцюби, лопати, рогачі, дечка , адже попереду відповідальне завдання - випікання пасок, тістечок , завиванців тощо. Хлоп’ята готують до поливального понеділка водяні помпки, змовляються, хто першим після Великодньої відправи у церкві, спроможеться відібрати у дівчат писанку, що являється символом молодечої спритності і натяком до залицяння.

А тут ще у цій весняній святковій суєті з'явився новий звичай —перше квітня. Пригадую, як того дня сусідка Настуня о шостій ранку сполошила всю вулицю.

—Йой! Марисю, борзо відкривай, бо на твоїй хижі "чудо" появилолось, —сплескуючи руками приповідала з порогу. 

Почувши голос куми і Іван зіскочив з бамбетля, в одних кальсонах , немов обпечений.

Переглядів: 782 | Додав: Oksana | Дата: 31.03.2017 | Коментарі (0)