Головна » 2018 » Березень » 11 » Він горнувся і любив наш край
14:31
Він горнувся і любив наш край
123456
Фото Adam Stec.
Ділимось сумною вісткою, що сьогодні в 4 год по полудни, відійшов від нас на 79-му році життя любимий чоловік, батько і дідо Іван (Ян) Стець, син Михайла і Розалії нар. 1939 р. в селі Крайна, парафія Лодинка, Польша. Залишив за собою дружину Ірину, дочку Еву (Беату), сина Адама, внуків Софію, Оріяну і Борислава. Вічна йому пам'ять.

„Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą” – J. Twardowski. W dniu 10 marca 2018 roku, w wieku 79 lat odszedł ukochany mąż, ojciec i dziadek, ś.p. Jan Steć, syn Michała i Rozalii, ur. 1939 roku w Krajnie, parafia Łodzinka. Zmarły zostawił za sobą w Kanadzie żonę Irenę, córkę Ewę (Beatę), syna Adama i wnuków Sofiję, Orianę i Borysława.

Це  рядки-скорботи рідних  Івана Михайлович Стеця. Висловлюємо і свій глибокий біль та жаль за людиною щирого серця і душі, який понад уже закохувався в Україну. У середині вісімдесятих років минулого століття за вільнодумство був інтернований в Польщі. Перебування в Канаді не уявляв собі без неньки-України. В час демократичної віддушини ластівкою прилетів до Прикарпатського краю.У Самборі у 1989році. пропонував свої послуги з розповсюдженням релігійної літератури. Став одним з перших жертводавців на будівництво греко-католицького Собору в Самборі. Брав участь у організаційному зібрані в колійовому клубі при формуванні демократичної команди першого демократичного скликання на Самбірщині, де висловив свої настанови.

Не дивлячись на скромний  матеріальний достаток, намагався вкладати кожну тяжко здобуту копійку за океаном, у зародження підприємницької діяльності на українських теренах.

Категорично не сприймав намагання, так званого старшого російського"брата",гнобити і експлуатувати український нарід, спотворювати історичну правду. Проти цього виразно боровся до кінця своїх днів. Ці риси прищеплював  своїм дітям і онукам.

На схилі літ  прагнув  звити собі притулок на шевченківській  землі Черкащини , звідки походить його дружина- Рудницька Ірина  Іванівна.

Вічна пам"ять,шана ,невимовна туга і скорбота  за  Стецем Іваном Михайловичем.
Родина:  Валентина і Антон Рогач, м. Самбір.
Р.S.Думки і помисли І.М.Стеця були звернуті до сакрального місця на Землі- Кам"яної Могили.

Переглядів: 372 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: