Головна » 2018 » Березень » 19


Вартість одного металевого «фундаменту» для цих осель — 2 тисячі гривень. Така платформа вбереже лелек від ураження струмом. 
Фото прес-служби ПрАТ «Львівобленерго»

19 березня, якщо вірити народному календарю, в Україну з далекої Африки повернуться наші крилаті символи — лелеки. Свій подарунок для них вже зробили львівські енергетики, які виготовили 65 металевих платформ для гніздування провісників весни на електричних опорах. Каркаси зроблять життя бузьків та їхнього майбутнього потомства безпечнішим, а ще вбережуть лінії електропередач від замикання, яке виникає і через надто велику «будівельну енергію» пернатих.

Як повідомили «Високому Замку» у прес-службі ПрАТ «Львівобленерго», у рамках міжнародної ініціативи «Захист білого лелеки» цього року нові «єврооселі» отримають пташині родини у Буському, Жовківському, Пустомитівському, Турківському, Золочівському, Сокальському, Яворівському, Перемишлянському, Городоцькому, Стрийському районах. Роботи з встановлення платформ, що розпочалися ще восени, триватимуть до кінця березня.

Переглядів: 375 | Додав: Oksana | Дата: 19.03.2018 | Коментарі (0)

Цьогорічна зима, як нікотра з попередніх, виявилась багатою на сніг.В народі кажуть, що це добра прикмета дорідного врожаю.Міщанам  навпаки додало зайвого клопоту, коли морозець припечатав опади до тротуарів, до проїжджої частин  автомобільного шляху.Водіям в таку пору треба бути особливо обережним, щоб не створити аварійної ситуації. Про пішоходів вже й не говоримо, адже кінь на чотирьох спотикається, а для людини кожен необережний крок може обернутись лихом.   
Переглядів: 718 | Додав: Oksana | Дата: 19.03.2018 | Коментарі (1)

 Не дивлячись на примхливий суботній, по-справжньому зимовий день, чимало любителів кролівництва, птахівництва зібрались на традиційну ярмарку біля площі Івана Франка, щоб поділитись працею своїх рук з вирощення цих свійських домашніх друзів. Любителів виявилось чимало не тільки з нашого, а і Городоського, Старосамбірського, Мостиського та інших сусідніх районів. Пропонували своїх вухатих, птицю, серед них і екзотичних, чимало самбірчан.

 Як правило в час  таких заходів бойко йде купівля-продажу тварин, знавці  обмінюються досвідом їх  вирощування, догляду. Можна отримати цінну пораду. Не рідко це місце стає своєрідним селекціцйним майданчиком. Не останню роль відводиться дотримання санітарних умов при розведенні, ветеринарному догляді тощо.
Переглядів: 367 | Додав: Oksana | Дата: 19.03.2018 | Коментарі (0)