Головна » 2018 » Квітень » 9 » Кому дасть жаба цицьки?...
08:31
Кому дасть жаба цицьки?...
123456

Пригадуєте весняний  спортивний бум дворічної давності. На горизонті замаячило початком нового футбольного сезону. Тоді , просто з коліс,взявся відродити  спортивну і футбольну славу міста над Дністром,депутат-меценат Ярослав Кузьмяк, який ,до пришестя попердників  на ратушний Олімп, три роки поспіль виводив нашу дружину на провідні позиції не тільки в області, а і всієї України .І все за власний рахунок- ні гроша з громадської каси

 В сезоні 2016 підставив своє плече також директор будівельної компанії "Самбірська ГРОД" Степан Мандюк. Обидва, разом не пошкодували 1млн.200тис.грн., щоб купити форму, м"ячі, забезпечити харчування, транспортом хлопців тощо.До речі, Степан Миронович не пропустив жодного матчу на виїзді  земляків, щоб підтримати, надихнути їх у двобоях з грізними суперниками.

 Тоді, при підготовці до сезону, зі стадіону було вивезено десятки  самоскидів різного сміття та непотребу з під трибун, що віддавав  смородом роками. Одночасно була запропонована  ідея капітальної реконструкції  стадіону, трибун, яка мала стати сучасною спорт-ареною, включаючи адмінбудинок спортшколи, який інакше, як стару польську конюшню-барак годі  назвати. З якою професійністю і щирістю демонстрував свої пропозиції в розроблених проектах п.Мандюк, годі віднайти слів похвали. Були зроблені попередні розрахунки витрат, які брав на свої плечі колектив будівельників. Терміни завершення виконання робіт  були дуже стислими, тобто вкрай напруженим, як для будівельників, але реальними-2017р.!!! Було відчутно що п.С.Мандюк щиро вболівав за цю справу і як справжній самбірчанин хотів щось зробити для міста. При цьому залишалось поле для маневру шляхом проведення відкритого конкурсу, чи як модно нині говорити тендеру.

 Що стало на перешкоді? Спрацювала галицька  ментальність: і сам не гам, і другому не дам.На доступній мові - заздрість.Почались обмови,суди-пересуди.На різних мовах ці синоніми вкладаються в один зміст: загальмованість, заторможеність, zacofanict... На превеликий жаль це стосується  депутатської еліти та місцевих урядників,зокрема,ратушних керманичів,  які розцінили пропозиції, як забаганки, прихоті підрядника, не пропонуючи свої альтернативні  варіанти. Так  ініціативу задушили у зародку, не винісши її на широкий громадський розголос у бюджетному міському часописі.

  Нині є    якісь гіпотетичні, теоретичні намагання  (чи просто говорильня) щось вдіяти з спортивною "візитною карточкою" П"ємонту Прикарпаття- древнього, славного Самбора.. Але скоріше  жаба цицьки дасть ратушним  і сумновідомим "будівничим" ,ніж прожекти зведення плавального басейну замість спортконюшні-бараку, що нині послуговує конторою фізкультурників, вдасться втілити у життя. Як хотілось би помилитись.

 Щоб не повторюватись відновіть у пам"яті пропозиції ТзОВ "Самбірська ГРОД".http://sambirmajdan.at.ua/news/2016-04-02-1936 ,

http://sambirmajdan.at.ua/news/2016-02-23-1905 ,http://sambirmajdan.at.ua/news/2016-02-22-1886

 Футбол у Самборі люблять, ця колективна гра викликає захоплення у міщан.За всіх умов команда буде виступати на першості  Львівщині, де заявку участі у  прем"єр-лізі подали 13 колективів. Перша гра ФК-Самбір відбудеться на виїзді з "Юністю"(Верхня Білка) 15 квітня. Через тиждень відкриття сезону і зустріч у рідних стінах.

 Не другорядним є питання фінансування аматорів круглого м "яча. Ще раз підкреслимо, свого часу Ярослав Степанович і Мирон Степанович ці витрати компенсували виключно з власних гаманців.  Торік частково їх покривали за рахунок міського бюджету, а частково підприємці. Скоріше за все цієї практики дотримуватимуться і  в цьому сезоні. Невже у місцевих бізнесменів не вистачає гонору, щоб повністю взяти на свої плечі цю благодатну роль, щоб не протягувати руку до громадської казни, де і так не густо.

 Антон Рогач, м.Самбір

P.S. На час виходу цієї публікації на стадіоні ніхто палець об палець не вдарив, щоб  було помітно підготовку до нового сезону.

 

Переглядів: 926 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0