Головна » 2018 » Квітень » 15 » З опорою на ветеранів працюють на "Самбірагротехмаші", та про пристосуванців -"селекціонерів" нації
09:50
З опорою на ветеранів працюють на "Самбірагротехмаші", та про пристосуванців -"селекціонерів" нації
123456
Чаклують над оснасткою ветерани виробництва (зліва) токар Ігор Кушкевич, який працює на підприємстві з 1984року та інструментальщик  Богдан Павельчак(з 1979р.). Нині такі фахівці на вагу золота. Однак, вони не подались на заробітки, а намагаються принести якнайбільше користі в колективі, який став рідним. Без них не обходиться робота, яка потребує виняткового розрахунку і точності.
А це за токарним верстатом  молодший брат Ігоря Кушкевича- Андрій, якого також можна віднести до числа ветеранів. З невеликою перервою відчув, як кажуть смак чужого пирога на заробітках і знову повернувся на своє робоче місце. Виконує замовлення самбірського приладобудівного заводу " Омега".Характерно, що не жаліється на дещо нижчі розцінки ніж у приладобудівників, але вірить, що це тимчасові трудності "Самбірагротехмашу", пов"язані з , так би мовити з непродуктивними затратами, у зв"язку з видатками на перекриттям цехів, впорядкуванням території. Неймомірну суму-52тис.грн. щомісяця потрібно платити тільки  земельного податку. А це в кінцевому рахунку відбивається на платоспроможності підрозділу. Но все так не буде, з кожним днем йде до кращого, були б охочі стати до верстата чи взяти до рук електрозварювальний прилад.
 
Йде підготовка до відправки львівським торгівельникам окремих вузлів конструкцій у електорозварювальному цеху. Якість виконаних робіт перевіряє замовник. Відповідні консультації дає технолог виробництва Володимир Товарницький. 

Отак день за днем проходять будні трудівників "Самбірагротехмашу". Буквально днями чергову партію відпочинкових альтанок відправили голланським споживачам, з якими підтримують ділові стосунки. До речі, у порівняно з минулим роком замовлення на цю продукцію збільшилось у два рази. Доводиться співпрацювати з фірмою зі Стрия, де окремі деталі піддаються оцинкованій обробці.
Проблема одна- бракує кваліфікованих робочих рук. І відомо чому: риба шукає, де глибше, а людина, де краще. Хоч не завжди  поневіряння приносить користь. За кордоном нас ніхто не чекає, окрім як дешеву робочу силу, яку можна експлуатувати. Годі далі розвивати цю тему , чому ми у такій пастці, хоч відповідь на поверхні: бідні бо дурні...Це без образ, бо час робити висновки, поки Україну не розіпнуть свої доморощені так звані "націонал-патрійоти", які пристосовуються при всіх режимах. Герої гинуть, а пристосуванці виживають, так відбувалась і на жаль продовжується  історична селекція нації. Вибачте, що спрощуємо цю болючу тему. 
Останній  фотосюжет вирішили  подати окремо. Цей дашок над входом до електромеханічного цеху простояв вже не один десяток років.Простояв би ще не менше, але від дощу, снігу, що затримувався на ньому  мокріла вся стіна, поволі руйнувалось би  капітальне   приміщення, а там і поява грибка. Щоб запобігти цьому підійшли ,як справжні господарі до збереження нерухомості для нащадків . Не дивлячись що відволіклись  від основного виробництва-  "дрібничку" усунули. І так на кожному кроці  відчувається дбайлива рука молодого керівника Володимира Гринишина та його наставника, директора ТзОВ "Самбірська ГРОД" Степана Мироновича Мандюка.

Яку паралель хочемо провести. По вул.Чайковського, 20 на очах руйнується, гине, в буквальному розумінні цього слова,  капітальне приміщення- колишній філіал сьомої школи. Здогадались- будова власність міської громади, не сумніваємось, що на балансі управлення освіти. Вже кілька разів мінялись освітянські печатки , приходили і відходили ратушні столоначальники, а народне майно так марнується. 
Зрештою, це тема окремої розмови з фотоілюстрацією  псевдогероїв. До речі,свого часу , щоб приховати свою злочинну   бездіяльність , заслонились релігійною завісою,  кинувши оком на шмат земельної ділянки у центрі міста розміром  більше як 0,50га. Порада одна: спроможіться ратушні негідники та вся ваша корпоративна депутатсько-чиновницька братія, інших слів годі підібрати,провести на цьому обійстю відкриту  сесію міської ради ... Може тоді перестанете шукати в сірка очі.

Антон Рогач,м.Самбір
Переглядів: 474 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0