Головна » 2018 » Травень » 05
 Наше доповнення:
Як стало відомо з достовірних джерел, уже восени цього року організатори меморіального комплексу намірені звести пам"ятник 17-ти розстріляним воякам УПА, запросити на його відкриття і освячення Блаженнійшого Патріарха УПЦ КП Філарета і Главу УГКЦ Святослава, одночасно з їх участю здійснити процедуру перенесення раніше встановлених хрестів за релігійними  канонами.

Даруйте, але у довоєнний і післявоєнний період в Галичині ніхто не чув про вислів "євреї". Його штучно, на мій хлопський розум, прив"язали до російсько-комуністичних традицій, таким чином, нібито, виражаючи  виняткову повагу до цього етносу.Хоч насправді глумились над людською пам"яттю. В Турці з окопища-кіркут знімали надмогильніі мраморні плити і встановлювали їх на могилах бійців Червоної Армії в центрі міста.
Президія зібрання(зліва направо):Петро Галадза- професор теологічного університету , настоятель греко-католицького храму в Торото,Мільям Гузевич-професор греко-католицького університету в США, Марк Фрейман -правознавець Канади, рідні якого в довоєнні часи жили в Самборі-  ініціатор Фонду по впорядкуванні цвинтаря-кіркут, Юрій Гамар- міський голова,Оксана Винницька-Юсипович- працівник посольства Канади в Україні, Рауелл Булка- професор, знаменитий раввін з Оттави,  Петер Мейлсом відомий архітектор Канади, спільно з М.Гузевич   розробили концепцію і проект під назвою "Разом  створюємо новий  ландшафт порозуміння".
Переглядів: 641 | Додав: Oksana | Дата: 05.05.2018