Головна » 2018 » Червень » 11 » Самбірська райрада вийшла зі складу засновників газети «Голос Самбірщини»
09:52
Самбірська райрада вийшла зі складу засновників газети «Голос Самбірщини»
123456
Наш коментар. Чому міські депутати продовжують утримувати "Новини Самбора" за рахунок платників податку? Футбольні витрати також знову   фінансують з громадської каси. Обслуговування шкільних їдалень, придбання інвентаря   повернули фінансувати  з міського бюджету. 

Така  господарка за рахунок платників податку,коли звикають ділити і не треба голову поступленням в казну сушити. А як на це реагують підприємці? Може час досвід райців перейняти?

Самбірська районна рада прийняла рішення про вихід зі складу засновників газети «Голос Самбірщини»

Відповідне рішення підтримали депутати на останньому засіданні сесії районної ради. Про це ІА ZIK повідомили у Самбірський районній раді.

На черговій сесії районної ради, керуючись Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», Самбірська районна рада вирішила вийти зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації – редакції газети «Голос Самбірщини» з перетворенням членами її трудового колективу в суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації, розповіли у районній раді.

Закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» визначає механізм реформування друкованих ЗМІ, заснованих органами державної влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування. Його метою є створення економічно незалежних друкованих засобів масової інформації та належних умов їх діяльності, що сприятиме удосконаленню інформаційного забезпечення громадян України.

Також Закон обмежує вплив органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування на редакції друкованих ЗМІ, сприяє зведенню до мінімуму їх використання з метою маніпулювання суспільною свідомістю і особистою думкою громадян. Законом визначено, що трудові колективи редакцій мають пріоритетне право у визначенні способу реформування. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/06/11/sambirska_rayrada_vyyshla_zi_skladu_zasnovnykiv_gazety_golos_sambirshchyny_1342825
Переглядів: 400 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0