Головна » 2018 » Липень » 31 » Раундап на мізки замість польського молока ? Кози на прокат або в кредит...
15:16
Раундап на мізки замість польського молока ? Кози на прокат або в кредит...
123456
В доступний спосіб поясню суть заголовка: раундап- гербіцид, який  використовується у боротьбі з різного роду бурянами. Ефективність його в тому , що знищує їх під корінь на посівах сільгоспкультур. Чи не такий ядовитий  препарат треба застосувати на наші мізки , щоб вичавити з них "комерційну"  убогість, базарного раба? Предки понад усе відзначались працьовитістю, цінували її, а не зневажали. А нинішні окремі їх нащадки  розмінюють свою порядність, совість, опускаються нище плінтуса.Чому? Про це та інше трохи нище.

Дійшло до того. що самбірські  торговельні прилавки , як і більшість у регіоні ,запруднюємо польським молоком(22грн. за літр), вже не кажемо про сметану, різного роду чіпси, приправи, виготовлених на хімічних домішках. Здається порушую дрібну тему, коли нарід бореться за виживання.

Вже про це писав, але ноль реакції : http://sambirmajdan.at.ua/news/2018-06-15-2548- "Заробіток з присмаком... "сексуального кайфу".Здавалось би  висновки зробить адміністрація міського ринку  , щоб  мінімізувати цю продуктову епідемію,що навалом йде з сусідньої держави.  

 Зрозуміло,що власними силами  годі навести порядок адміністрації ТзОВ "Ринок-сервіс", коли осторонь стоїть податкова інспекція, поліція , прокуратура та інші контролюючі суб"єкти. Громадські активісти немов води у рот набрали і байдуже спостерігають поширення цієї "інфекції", що все дужче набирає обертів.

Що-що , а дефіциту у молоці власного виробництва на ринку не відчувається. Чи не на кожному кроці газди і газдині  пропонують півторалітрову пляшечку за 15-20 грн. Порівняйте -літрова паперова упаковка з РП коштує 22грн. Кажуть: попит диктує ціну. Але спробував би наш брат, так вільно торгувати на ринку сусідньої держави то за обшивку взяли б і викинули б самі ж поляки, ще й копняка на додачу дали б. Вже не говоримо, якого клопоту би зазнали у поліцейському посторунку. А в нашому випадку самі собі зашморг на шию затягуємо. Невже і тут путінські спецслужби "інтегрувались" з нашою регіональною гендлярською мафією? 

Не завадило б, щоб самбірський маслокозавод вник і вивчив  молочну коньюктуру в місті і при потребі збільшив би її реалізацію в роздрібній мережі. Підприємство закуповує цю продукцію у фермерів по 7грн.30коп.з доставкою. Правомірність на прилавках  інших експортних товарів в  склепах, де, без перебільшення ,50% пропонують контрафакс також проблема.

До слова. Фермер з Бабино Микола Бурак , що спеціалізується на виробництві молочної продукції, оббиває пороги, аби йому допомогли у виділенні торгового місця і годі цього добитись. Не зарадили йому  і в ратуші, де особисто звертався.Власники огородньої продукції змушені тулитись на тротуарах, задвірках через брак торгових місць. В той же час для різного роду шахраїв створюємо режим найбільшого сприяння, а чесному трудівнику показуємо на поріг.  Знає  цю проблему депутат міськради, директор ТзОВ "Ринок-сервіс" І.С.Денькович, але самотужки з нею годі справитись. Він і так подбав про відповідні умови для працівників прилавку. Зато міські урядники  закривають очі на  торговельно-мафіозну чехарду, що набирає злочинного характеру по всьому Самборі.

Тепер таке.Знаємо якою ціною здобувається  заробітчанами кожен злотий, коли годинами доводиться , вибачте за вислів,"раком" стояти, збираючи різноманітні ягоди тощо. Замість того, аби використовувати копійчину  у рідних стінах, часто-густо на зворотньому шляху отоварюємось  продуктами для гендлю, шукаючи миттєвої вигоди ,не думаючи про наслідки. Здогадуємось , що літрину молока, наприклад, у польського фермера гуртом можна купити по 1zl. , вдома оптом "наварюємо" ще стільки ж.  Далі 8грн. отримує реалізатор. Така приблизна схема. 

Доречно анекдот, по-польськи-кавалок. Йде депутат дорогою і ненароком вдарився об стовп. Сам собі відповідає: добре, що мізків не має, а то би вилетіли. В такому  випадку ніякий раундат не допоможе, але ж більшість самбірчан, а як і ті кого обирають, і ті що при державних печатках, позиціонують себе, як гонорові, інтелігентні  бойківські паничі. Хіба ні?

На побутовій мові  такий базарний торг називається -не законна торгівля .Ще трохи моралі. Як потрібно себе не поважати, щоб йти таким шляхом. Чи задумуємось над тим, що  прирікаємо нащадків  ходити з торбами по світу і ніяка Європа нам не допоможе. Предки,обставлені зі всіх сторін австро-угорськими, польськими поневолювачами, москофілами, турецько-татарською, а потім російською ордою, віками  плекали і берегли  генофон нації, основу якого складала праця на землі, а нині так зневажаємо себе, йдемо шляхом найменшого опору.До чого докотимось?

Chevrette1


Щоб додати трохи оптимізму подаємо оголошення на яке випадково натрапили: здам в кредит, або в безоплатну  оренду козу з двома козенятами.Продуктивність 2-3 літри молока в день гарантовано. На ринку ціна 1 л.-35грн. Цілющі властивості цього продукту, а особливо сиру- унікальні. Для бажаючих  контактний телефон- 0963563959, 236-43132.

Довідка. На околиці Судової Вишні в селі Дмитровичі бельгієць Бернар з українською дружиною Марією розвів козячу ферму на кілька сот штук.  Виготовлений  сир, інші вироби  реалізують  у престижних ресторанах Львова , Трускавця, Києва(1 кг. 350грн.).

Чи не краще йти цим шляхом, перейняти досвід і дома здобувати копійчину  на прожиття, а не поневірятись на чужині, залишаючи на призволяще сім"ю, господарку. Тоді відпаде потреба використовувати  раундап на наші мізки.

P.S. Не виключено, що остання інформація зацікавить аграріїв-підприємців Самбірщини,а місто над Дністром стане не тільки прикарпатською столицею з ярликом "Купи- продай", а також покаже приклад вироблення цінного продукту,на  який полакомляться  сусіди поляки і не тільки.Лишень за таких обставин з нами  почнуть рахуватись.

Антон Рогач,член громадської Ради при самбірському міськвиконкому





 




Переглядів: 566 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0