Головна » 2018 » Липень » 20

Один самбірський жартівник-провидець ненароком назвав новий  житловий мікрорайон-квартал №16, який зводитиме будівельна компанія «Самбірська ГРОД» на території колишньої райсільгосптехніки, теперішнього дочірного підприємства «Самбірагротехмаш»- ,«Бойківське Торонто». А чому б і не прижитись цьому імені, адже біля   мегаполіса Клинового листа проживає чи не найбільша українська діаспора в Північній Америці, серед них і її етнічний різновид- бойки.

Бодай у такий спосіб привернемо їх увагу і зменшимо тугу   за місцями босого дитинства . Не виключено, що і на нашій гостинній землі, навіяній славними легендами про опришків Довбуша, зійде Божа благодать і комусь з них закортить повернутись на рідні терени,до пра-батьківського порогу,щоб звити тут собі  сімейне гніздечко чи придбати квартиру,вдихнути цілющого  повітря, настояного на карпатських травах, сьорбнути життєдайної водички «Нафтусі», аналогу якої годі віднайти на земній кулі.А яка благодать наступає, коли окунутись і поніжитись у сріблистих водах Дністра. Не випадково старожили називали Самбір містом над Дністром-батьківщиною Леся Курбаса, Миколи Колеси, Андрія Чайковського та інших історичних знаменитостей... 

Після цього так би мовити ліричного вступу, хочеться перейти до розповіді, як зодчі-будівельники приступають до реалізації  задуманого проекту в життя. Будівництво це ж та сама творчість, коли в думках, в уяві спочатку з'являється ідея, пізніше цю ідею переносять в проект, а вже тільки потім - в будівлі. І талант цих зодчих видно по результату, - чи це типові стандартні коробки (як за совка), чи це охайні будиночки, в яких приємно жити!


Ще тільки на папері вимальовуються перші квартали новоселів, а господарські руки вже закладають фундамент і зводять стіни найнеобхіднішого у нинішній цивілізований час - побутово-гаражного комплексу. Закладається розгалужена сітка  інженерних комунікацій, де все потрібно передбачити до дрібниць для комфорту і затишку. Як  мудрий і завбачливий  індивідуальний забудівник, будуючи власне житло, перше ніж зводити хатчину, мусить подбати про туалет, воду, комунікації, так і  в нашому випадку. Хто будувався - той знає наскільки це важко і важливо все правильно передбачити і спроектувати.

 

Переглядів: 645 | Додав: Oksana | Дата: 20.07.2018