Головна » 2019 » Червень » 29 » Купіль на річці Дністер з...каналізаційним душком. Що змінилось на річці за останні роки?
12:04
Купіль на річці Дністер з...каналізаційним душком. Що змінилось на річці за останні роки?
123456
  Поки що нинішня влада палець об палець не вдарила,щоб надати відпочинку на р. Дністрі організованого характеру.Надії, які покладали мешканці Самбора з цього приводу виявляється  марними.



Увага! Дочитайте до останнього абзацу.

Самбір знаходиться на вигідному географічному положені в тому сенсі, що його лівий берег омиває річка  Дністер. В літню спеку сотні, якщо не тисячі міщан та гостей йдуть до цього сріблистого джерельця, аби  окунутись, зняти стресове навантаження.

Молодь намагається віднайти глибші місця, демонструючи спортивну підготовку,хоч таких ділянок дуже мало. Сміливці умудряються використати приберегові деревця, аби з висоти пірнути у водну прохолоду. Хоч часто-густо такі витівки закінчуються травмами. Доречно нагадати приповідку: не знаєш броду - не лізь у воду. Особливо погожим виявився вінець серпня, як кажуть і літу кінець.

Потяг до річки зрозумілий, адже кількахвилинне інтенсивне плавання заміняє всі фізичні навантаження разом взяті.

Юначий екстрім


Можна бідкатись, що час би в нашому місті обласного підпорядкування мати критий плавальний басейн. Та це з області побажань. Наразі не  байдужі до свого здоров,я і діти, і дорослі сповна використовують літню погожу днину, аби оздоровити тіло і душу, маючи  такий природній дар , як річку Дністер.

Не всі можуть використати свої відпустки, щоб поніжитись у морських хвилях. Одним не дозволяє матеріальний стан, іншим- сімейні чи інші обставити. Тому не слід нехтувати можливістю оздоровитись у дністровській водичці. Треба сказати відверто, що верхів"я русла річки ще відносно чисте ,не забруднене каналізаційними стоками. Тому радили б купатись вище кладки, що веде до села Задністря.

Не секрет, що кілька метрів нище і далі починаються самбірські каналізаційні притоки. Було б не правильно ганити в цьому тільки нинішню владу. Але  міськрайонна санітарноепідемілогічна станція могла б і повинна встановити відповідні знаки з пересторогою. Висловити свої поради з цього приводу через друковані ЗМІ тощо.

Ще про таке. Перед кожним купальним сезоном сподіваємось, що комунальна служба  міста спроможеться впорядкувати, бодай, одне місце на березі, де б був пісочок, сонцезахисні грибки, тимчасові роздягальні тощо, як це зроблено, наприклад, у Стрию.

Наразі, як казав один з політичних класиків, маємо те , що маємо.

Тим часом, радимо всім не байдужим до свого здоров"я скористатись залишиними літніми  днями для відновлення сил, шляхом прийняття водних процедур.

Як ілюстрацію  пропонуємо світлини на одній з дністровських околиць. Не виключено, що віднайдете на них друзів, знайомих.


Самбірська Мавка на старті

Бурко в очікуванні шашлика ...
Світлини: Михайліни Петрів




P.S.
Світлини ми використали  свідомо,щоб не "продрімали" тепле літечко, щоб не мучились ,спацеруючи смердючими затхлими вулицями. Передбачайте свій відпочинок на лоні природи  вже сьогодні.
Акурат може пощастити і зустрінетесь з Русалкою Дністровою.
Мій сусід і досі  не може пережити цю блаженну мить, коли спіткав її.


Як солодкий спомин з його вуст і нині  бринять поетичні рядки:
Я в пазуху зайшов тайком,
як злодій до комори,
там пахнуть груди молоком,
як травами карпатські гори.


Переглядів: 2020 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 1111   (10.06.2015 11:07) [Материал]
Ладна погода для кумпіля.