Головна » 2018 » Вересень » 4 » Лемки бавились у Нагірному
06:34
Лемки бавились у Нагірному
123456
Тринадцятий раз у с. Нагірне Самбірського району 2 вересня відбулося свято лемківської культури «До тебе лину, моя рідна земле».

Благословили урочистий захід священики Самбірщини. Урочистим було відкриття свята та традиційне запалення самої ватри.
На світлині: Павло Дупляк, Ярослав Бобер, Марія Цуприк та Марія Вихованок. Думками вони завжди у  краю своїх предків з Одрехова,Босько, Сяноку...

На сцені виступили популярні колективи художньої самодіяльності Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Житомирської та Львівської областей. З привітальним словом до присутніх звернулися голова Львівської обласної державної адміністрації О. Синютка, голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку О. Домчак, перший заступник голови Самбірської райдержадміністрації П. Герман, депутати Львівської обласної ради. 
 
Темпераменту лемкам не позичати, як і збереження традицій предків. В кожному святі своя фірмова пісня.  Не обійшлось без самобутнього творчого доробку " Юш мелеш"під керівництвом Люби Теплої. В захопленні від співу глядачі. Ярмарка - атрибут забави по-нагірному.

«Нам необхідно робити усе від нас залежне, щоб наша держава процвітала. Давайте щодня, кожен на своєму місці, будемо не тільки на словах любити нашу Україну, але й крок за кроком робитимемо усе для того, щоб вона була багатою і сильною», – зазначив Олег Синютка.

Присутніх порадував конкурс на найкращий національний стрій, ватряне частування, мистецтво лемківських музик, виставка-продаж товарів народних умільців, дитячий та творчий розважальні майданчики. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/09/03/na_sambirshchyni_vidbulosya_svyato_lemkivskoi_kultury_do_tebe_lynu_moya_ridna_1398851
Переглядів: 435 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0