Головна » 2018 » Вересень » 12 » АНДРІЙ ЛОПУШАНСЬКИЙ (БПП) НЕ ГОЛОСУВАВ ЗА НОВЕ ОФІЦІЙНЕ ВІТАННЯ «СЛАВА УКРАЇНІ!»
19:10
АНДРІЙ ЛОПУШАНСЬКИЙ (БПП) НЕ ГОЛОСУВАВ ЗА НОВЕ ОФІЦІЙНЕ ВІТАННЯ «СЛАВА УКРАЇНІ!»
123456
АНДРІЙ ЛОПУШАНСЬКИЙ (БПП) НЕ ГОЛОСУВАВ ЗА НОВЕ ОФІЦІЙНЕ ВІТАННЯ «СЛАВА УКРАЇНІ!»
Народний депутат України від Блоку Петра Порошенка Андрій Лопушанський, якого у 2014 році по 125 округу обрали виборці Турківського, Старосамбірського, Сколівського районів та міста Самбора, не голосував за нове офіційне вітання «Слава Україні!»

Верховна Рада в першому читання ухвалила законопроект, який замінить військове вітання в ЗСУ з радянського на "Слава Україні” та "Героям слава”.

Загалом за відповідний проект №9036 проголосували 284 депутати.

Він також передбачає звертання "пане” як альтернативне "товарищу”.

Депутати пропонували під час доопрацювання розширити дію закону на Міністерство внутрішніх справ.

Також Рада 263 голосами проголосувала за скорочення строку подання пропозицій і поправок до другого читання.

Крім того, раніше Андрій Лопушанський (БПП) та ще вісім народних депутатів з Львівщини НЕ підтримали закон про запровадження санкцій проти Віктора Януковича та його оточення.

Так, 18 травня у Верховній Раді України депутати провалили голосування за законопроект "Постанова про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності (№5350)". Закон набрав лише 202 голосів. Зокрема, в ньому йдеться про введення санкцій проти екс-президента України Віктора Януковича і осіб з його оточення.

Політична орієнтація. Під час передвиборної кампанії виборів 2014 року, будучи членом політичної партії Конгрес Українських Націоналістів, Андрій Лопушанський бере участь у передвиборчих кампаніях Радикальної партії Ляшка. На місцевих виборах 2015 року на Прикарпатті помічниця-консультантка депутата і при цьому директорка його благодійного фонду Француз Оксана Петрівна була висунута кандидатом у депутати Самбірської міської ради від Радикальної партії Ляшка.

Як відомо, 27 серпня 2014 року, під час урочистостей з нагоди 158-й річниці від дня народження Івана Франка у Львові, Лопушанський у промові вдався до абсурдних порівнянь та трактувань поточної політичної ситуації. Згадуючи про участь Франка у становленні українського політичного руху в Західній Україні наприкінці ХІХ століття, зокрема про заснування Української радикальної партії, яка мала вагомий вплив на формування тогочасної політичної думки в Україні в цілому, Лопушанський заявив, що «цю програму Радикальної партії сьогодні проводить вже друга Радикальна партія, яку очолює Олег Ляшко».

Серед помічників народного депутата, який входить до фракціїї БПП представники Солідарності, Радикальної партії, Самопомочі.

Джерело:ПК



Переглядів: 384 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0