Головна » 2018 » Вересень » 12 » ЛЕОНІД КРАВЧУК: ПРЕЗИДЕНТ ПОВИНЕН ЖИТИ НЕ ДЛЯ СЕБЕ, А ДЛЯ УКРАЇНИ
19:20
ЛЕОНІД КРАВЧУК: ПРЕЗИДЕНТ ПОВИНЕН ЖИТИ НЕ ДЛЯ СЕБЕ, А ДЛЯ УКРАЇНИ
123456

Президенту не потрібно бути професіоналом з усіх питань. Він повинен бути професіоналом в управлінні, мати честь, совість та бути відповідальним. А чи він економіст, юрист, фізик, математик – це не впливає на діяльність Президента.

Про це під час прес-конференції на тему: «27 років Незалежності: перемоги, поразки, нові виклики», яка відбулася у Львівському прес-клубі, заявив Президент України (1991-1994 років) Леонід Кравчук.

- Президент має помічників та радників. І йому скажуть: «Ось так – захищати свою державу, а ось так – захищати свою кишеню». А він обирає, що йому ближче, - вважає перший Президент Незалежної України.

Зі свого досвіду він знає, що Президент повинен жити не для себе, а для України.

- Усе, що він планував для себе, його родина, його наміри – на другому місці. А на першому – Україна. Він повинен бути гуманним у кожному своєму рішенні. І також у Президента має бути єдність розуму і духу, - каже Леонід Кравчук.

Покликаючись на свій досвід, Леонід Кравчук зізнався, що дещо би змінив, якби мав нинішній досвід, коли працював Президентом.

- Я би зовсім інакше побудував відносини з Росією. Тоді я ще вірив в те, що ці відносини можуть бути якщо не братськими, то реальними. Я вірив, що Росія буде зацікавлена в Україні, а Україна – в Росії. Тепер я це не вірю, тому що знаю – Росія воює 150 років. І за цей час створилась «еліта війни». Іншого способу, крім сили та тиску, вони не знають. У них навіть термін такий є – примус до миру. Дискусії, виконання міжнародних угод – це для них закрита тема. Тому я би налагодив більш точні та відповідальні відносини з Росією, - каже він.

Порівнюючи свій досвід роботи до створення Незалежної України, та вже в Україні, Леонід Кравчук каже, що тоді було простіше.

- Я був другим секретарем ЦК Компартії України. Та влада, яка була у мене тоді, в десять разів більша, ніж у чинного Президента. Я двічі завдання нікому не повторював. Завдання формулювалося один раз. Людина знала, що якщо вона завдання не виконає, то це – останній день її на роботі. А зараз кажуть: «Президент щось каже? Ну, то хай собі говорить», - зазначає Леонід Кравчук і вважає, що чинну владу не бояться і не поважають.

Джерело

Переглядів: 285 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: