Головна » 2018 » Листопад » 8 » На Самбірщині відкрили сімейну молочну ферму
16:58
На Самбірщині відкрили сімейну молочну ферму
123456
Картинки по запросу тваринницька ферма

Наш коментар
Ініціатором відкриття сімейної ферми є самбірчанин,підприємець Ігор Бахур. Буквально за кілька місяців ,засукавши рукава спорудив добротне тваринницьке приміщення, залучив до праці членів родини. Протягом літа забезпечив кормову базу для годівлі тварин у зимовий період. Заклав  фундамент для дальшого розвитку дрібного фермерського господарства.
На відміну від вітчизняних можновладців, які виділяють бюджетні кошти (як нам здається не без корупційної складової) для різного роду зернових агрохолдінгів, гігантів  тваринництва  типу "Миронівська птахофабрика" ,представники країни Кленового листа надають гранди дрібним селянським господарствам, таким чином заохочують до праці представників низової селянської ланки, звідки починається хліборобське життя.


Сьогодні, 8 листопада, у селі Білоки на Самбірщині, відкрили сімейну ферму в межах канадського проекту «Підтримка молочного бізнесу в Україні». У фермерсьому господарстві, що розташоване на ділянці у 4 гектара, сьогодні є півдесятка корів та телята.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Відкриття ще однієї сімейної молочної ферми – це створення робочих місць, нового бізнесу, розвиток сільського господарства і розвиток області. Ваша ферма є прикладом для інших, того, що можна не виїжджати закордон, а заробляти тут і розвивати власну справу. Сьогодні у Львівській області є понад 112 тисяч корів, 94 % утримується в господарствах сільського населення, ними виробляється 96% всього молока. Таким чином, ви є основним виробником молочної продукції та забезпечуєте харчову безпеку області і виготовляєте продукцію високої якості. Сьогодні державна політика спрямована на підтримку в першу чергу тих, які вже працюють, для цього діє низка державних програм, друге – це напрацювання механізму реєстрації сімейних ферм», – зазначив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Павло Дигдало.

«Дуже приємно бачити, що ферми, які ми відкриваємо – це власність молодих людей, які не побоялись і взяли на себе таку відповідальність. Цей захід мені нагадав мої початки у далекому 1981 році. На початку завжди буде складно, адже хочеться бути успішним у всьому й одразу, тому бажаю натхнення, терпіння і швидкого розвитку вашому господарству і ми раді допомагати вам у цій гарній справі», – підтримав фермерів представник із Канади Люк Шассе.

У планах молодих фермерів розширити господарство до 30 корів та придбати техніку для обробки сільськогосподарських угідь.

 Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/11/08/na_sambirshchyni_vidkryly_simeynu_molochnu_fermu_1444105
Переглядів: 361 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0