Головна » 2018 » Грудень » 11
Уточнення з новою світлиною. Самбірське управління водного господарства здійснювало воботи по поглибленню струмка. Підрядником по зведенню греблі і  інженерних комунікацій  є  ВАТ "Гідробуд-"М" з міста Миколаєма. Особливо завантаженим має бути наступний 2019рік Згідно програми доведеться освоїти кілька мільйонов грн. з встановленням інших захисних споруд.
Повінь яка була влітку 2008року завдала значних матеріальних втрат мешканцям, що межують з примхливими річками. Особливо потерпіли жителі сіл Ралівки, Задністря , що прилягають до  дністровського русла. Після лиха були виділені значні державні кошти на спорудження дамби і укріплення берегів. Зокрема здійснено укріплення правого берега норовистої річки вище ралівського мосту. З цього ж боку насипали дамбу завдовжки  біля 2км. вверх русла, що мала захистити від негоди і житлові будинки ралівчан і  Задністря.

Через брак коштів проектний задум не вдалось здійснити. Потім передбачили асигнування, але  так само роботи не були завершені. В результаті наступної повені дамба залишилась посеред русла, яку частково розмило. Добре що райдержадміністрація цього року виклопотала бюджетні асигнування для закінчення проекту.
Переглядів: 577 | Додав: Oksana | Дата: 11.12.2018