Головна » 2018 » Грудень » 11 » Третя спроба із завершенням греблі на р. Дністер на дільниці біля села Задністря
20:30
Третя спроба із завершенням греблі на р. Дністер на дільниці біля села Задністря
123456
Уточнення з новою світлиною. Самбірське управління водного господарства здійснювало воботи по поглибленню струмка. Підрядником по зведенню греблі і  інженерних комунікацій  є  ВАТ "Гідробуд-"М" з міста Миколаєма. Особливо завантаженим має бути наступний 2019рік Згідно програми доведеться освоїти кілька мільйонов грн. з встановленням інших захисних споруд.
Повінь яка була влітку 2008року завдала значних матеріальних втрат мешканцям, що межують з примхливими річками. Особливо потерпіли жителі сіл Ралівки, Задністря , що прилягають до  дністровського русла. Після лиха були виділені значні державні кошти на спорудження дамби і укріплення берегів. Зокрема здійснено укріплення правого берега норовистої річки вище ралівського мосту. З цього ж боку насипали дамбу завдовжки  біля 2км. вверх русла, що мала захистити від негоди і житлові будинки ралівчан і  Задністря.

Через брак коштів проектний задум не вдалось здійснити. Потім передбачили асигнування, але  так само роботи не були завершені. В результаті наступної повені дамба залишилась посеред русла, яку частково розмило. Добре що райдержадміністрація цього року виклопотала бюджетні асигнування для закінчення проекту.


Підрядником стало самбірське управління водного господарства, яке задіяло три потужні технічні одиниці: автосамоскид, автонавантажувач та бульдозер. Зрозуміло нагляд ведуть інженерні працівники. Частину матеріалів використовується з русла річки, яке в районі тутешньої лавки потребувало регулювання.  Вирівнювання русла сприяє також відверненню течії з лівого берега річки і таким чином мінімізує загрозу лиху на вул. Набережної  м.Самбора.
Однак, проблема підтоплення цієї частини міської території залишається. На відміну від районної влади ратушні урядники чекають з моря погоди. Не б"ють на сполох, щоб також передбачили кошти, аби приборкати Дністер в час повені на цій частині водонебезпечної зони...
Ось він господар сталевого коня Михайло Гідей- ветеран праці з ВАТ "Гідробуд-"М". Як висококласний спеціаліст також Михайлу Івановичу довіряють роботу на бульдозері. Без цих потужних механізмів годі очікувати результату при виконанні таких складних і трудомістких споруд. На самоскиді професійно працює Степан Біндас.


Сподіваємось що третя спроба із захисту від дністровської води на ділянці від Ралівки до Задністря завершиться логічним  кінцем.

До речі, кілька тижнів  Самбірське управління водного господарства виконувало також роботи по поглибленню потічків в цій же місцевості. Все це також має сприяти тому, щоб селяни навколишніх сіл почували себе безпечнішими.

Антон Рогач, член Національної спілки журналістів України




Переглядів: 578 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0