Головна » 2018 » Грудень » 23 » НА ЛЬВІВЩИНІ ПРОХОДЯТЬ ПЕРШІ ВИБОРИ ДО 5 ОТГ
18:25
НА ЛЬВІВЩИНІ ПРОХОДЯТЬ ПЕРШІ ВИБОРИ ДО 5 ОТГ
123456

23 грудня, у п’ятьох об’єднаних територіальних громадах на Львівщині – Радехівській і Бібрській міських, Меденицькій та Лопатинській селищних і в Зимновідській сільській – відбулися перші місцеві вибори.

Загалом проголосувати на перших місцевих виборах 23 грудня 2018 року на території Львівщини зможуть виборці 72 населених пунктів. Це – понад 48,7 тисячі людей. Усього ж у зазначених громадах буде обрано 130 депутатів і п’ятьох голів. На одне вакантне місце претендує по кілька партійців.

Таку інформацію напередодні під час засідання Громадського прес-центру "Вибори-2018" на тему: "Що перемагає на виборах в ОТГ 23 грудня: соціологічні рейтинги, адмінресурс чи фактор X?" озвучив голова Львівської обласної організації "ВО "Батьківщина Михайло Цимбалюк.

"128 кандидатів висунула "ВО «Батьківщина". Ці вибори відрізняються тим, що всі прекрасно розуміють – це останні вибори перед президентськими. Саме результати виборів в ОТГ є найкращими рейтингами в тій чи іншій місцевості і не тільки політсил, але й конкретних особистостей",- сазав Михайло Цимбалюк.

Політик вважає, що вибори в ОТГ, зокрема, дадуть оцінку діючій владі та наголосив, що партія підтримує процес децентралізації, однак має застереження до процесу: як це відбувається зараз.

"Усі знають, як створюються ініціативні групи, як писались перспективні плани. Але найбільше насторожує те, що до цього часу не внесені зміни до Конституції, які б узаконили діяльність ОТГ, а також повноваження голів цих новоутворень. Сьогодні такого новоутворення, як ОТГ, в Конституції немає. І немає ані голови міської ані сільської ОТГ", – підсумував Михайло Цимбалюк.

Джерело

P.S.Публікуючи цю інформацію це не значить, що наша думка співпадає з позицією однією з політичних сил ,що претендує на лідерство у виборчих перегонах.

Переглядів: 275 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0