Головна » 2019 » Січень » 20 » Йорданські традиції біля місцини Липок - безсмертні...Маємо те, що маємо. В тому і купаємось...
13:38
Йорданські традиції біля місцини Липок - безсмертні...Маємо те, що маємо. В тому і купаємось...
123456
  
 Біля цієї дністровської місцини Самбора, що в народі має назву Липки , збираються самбірчани ,мешканці Ралівки, щоб взяти участь у традиційному йорданському купелі. 

На першій світлині ветеран цього дійства Микола Павлович Тарановський, якому за кілька днів блисне 80! Чи не єдиний випадок , коли пропустив свій заплив у р.Дністер, хоч стаж моржа налічує більше тридцяти років. Зато почастував усіх охочих смачною юшкою.

Тішиться, що має багато послідовників. Серед них і ці красуні-Мавки, які вирішили в народний спосіб оздоровити своє тіло і душу.

Може хтось і здивується, навіщо внесли у цю  давню традицію долю скептицизму. Не секрет, що частина індивідуальних забудівників, хатини яких  прилягають до лівого берега р.Дністер ,м"яко кажучи,правдами -неправдами забруднюють водойму.

До честі міських владоможців усіх часів і каденцій було б сприяти мінімізувати ці ганебні випадки, що вже стали хронічними ,але... Маємо те,що маємо. В цьому і купаємось...

 
Переглядів: 334 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0