Головна » 2019 » Березень » 14 » Старосамбірський район хоче залишитися окремим адміністративно-територіальним центром
17:43
Старосамбірський район хоче залишитися окремим адміністративно-територіальним центром
123456
Наш коментар. 

В такому разі Турківський район може скласти окрему ОТГ із Великоберезнянським районом Закарпатської області

 13 березня Старосамбірська районна рада скерувала відповідне звернення органів місцевого самоврядування до Президента України, прем’єр-міністра України, голови Верховної ради України, голів Львівської обласної ради та до Львівської облдержадміністрації для розгляду та прийняття управлінських рішень. 

Згідно проекту моделей щодо нового адміністративно-територіального поділу Львівщини, де експертами пропонується об’єднання Старосамбірського району із сусідніми Турківським та Самбірським районами із центром у м.Самбір. 

У райраді зауважують, що жодна із експертних пропозицій не підтримується в районі. Натомість, з огляду на позитивний досвід сусіднього гірського Бещадського повіту Республіки Польща та враховуючи транспортну доступність адміністративного центру району та географічні, культурні, історичні особливості району, пропонується зберегти гірський Старосамбірський район як окрему адміністративно-територіальну одиницю в Львівській області.

У зверненні також пропонується розглянути можливість напрацювання особливих підходів до гірських районів при здійсненні адміністративно-територіальної реформи в Україні. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/03/14/starosambirskyy_rayon_hoche_zalyshytysya_okremym_1528875
Переглядів: 297 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: