Головна » 2019 » Липень » 21 » Виборча дільниця в с.Задністря.Шановні народні депутати: повивертайте опухлі долярами кишені на благо тих, хто вас обрав!
17:37
Виборча дільниця в с.Задністря.Шановні народні депутати: повивертайте опухлі долярами кишені на благо тих, хто вас обрав!
123456
На світлині: Надія Синишин,Леся Качмарська,Тетяна Дідун та Галина Мандрішора за роботою на виборчій дільниці.
 
Гріхом було б не написати про хід голосування на виборчій дільниці, про її членів ,які того недільного для обслуговували  виборців бо майже кожного разу зустрічаємось на сільській вулиці, як і кожен мешканець разом переживаємо за долю країни. Треба сказати, що настрій був не надто оптимістичний. Хоч збігло половина часу відведеного для волевиявлення, але прийшли на дільницю заледве однієї третьої з тих, хто  мав право ним скористатись.Невтішними виявились і кінцеві підсумки - з 324 осіб занесених до списку  на  дільницю прийшло 154. Частина знаходиться , як кажуть поза  зоною- на заробітках, але більшість зневірились, збайдужіли бо корупціонерів часів Януковича не притягнуто до відповідальності Через бездіяльність Генпрокуратури європейські банки розморожують їх фінансові і матеріальні активи. Пригадуєте, що майже півроку з телеекранів нам  запудрювала мізки судом над колишніми соратниками Гаранта, що втік до Ростова на Дону. А в результаті- пшик, більшість з яких безкарно розгулюють не тільки по цілому світу, а і Україном, з вини їх, головний київський Майдан був залитий кров"ю. Та й взагалі остання парламенсько-президенська "п"ятирічка" відзначилась корупційними скандалами, що вразила чи не весь європейський континент.

 Чого вартують слова і діла вчорашнього Прем!єр-Міністра з політичною партією "Українська стратегія Гройсмана", що на минулих дострокових парламенських виборах до ВР пролетіла як фанера...
До сказаного додамо, що повністю взяв під контроль Укрзалізницю, де корупційні схеми проглядались, як на лалоні, вивівши з підпорядкування міністерства інфраструктури, потім намагався схилити на свій бік Міністра фінінсів О.Данилюка. Коли не вийшло,рекомендував ВР звільнити його, як "інакодумця"...

Ця атмосфера брехні,безкарності, безвідповідальності,кумовства не могла не передатись на низові ланки влади. Візьмемо з прикладу цього  ж села Задністря. П"ять років ,як відкрили фельдшерсько-акушерський пунк, а передбачені санітарно-комунальні вигоди не діють, хоч на папері все було добре.Ще така деталь- вітром  знесло дашок над робочим входом у приміщення і нікому  його встановити на місце призначення. Сільські керовніки вказують, що будівля на балансі районних лікарів , от і до них претензії. Хоч все, що перебуває на території сільради має бути і під їхнім господарським оком також.

.Четвертий раз робиться спроба звести захисну дамбу від р.Дністер, а роботи ведуться, як кров з носа, В той же час з обласного бюджету на ці цілі  на  цей рік передбачено освоїти біля 7млн.грн., з врахуванням водозахисних споруд у нижній частині Ралівки. 

Один з прикладів ,як "ходимо" по долярах трохи нище.Або таке. З преси довідались, що на завершення впорядкування відрізку шляху по вул.Дружби в с.Ралівці цьогоріч з обласного бюджету мають "освоїти" 700 000тис. грн. Не меншу суму "освоювали" і минулого року, в той час ,як  довжина щляху не перевищує і 500 метрів.Не даремно народ поговорює:навчились відмивати громадську копійку по власних кишенях на всіх рівнях, а бідкаємось, що Путін винен у всьому. 

Кому як не сільським депутатам цікавитись роботою пошти. Через нехлюйське ставлення до своїх обов"язків листонош одиниці передплачують періодичні видання. Є нарікання на медичне обслуговування через систему сімейного лікаря, бо пацієнтів не завжди вчасно повідомляють про прийом за місцем проживання. Хоч спеціаліст навідується раз в два місяці. Про потребу встановлення вуличного освітлення годі й писати. Нині це "благо" розцінюють, як манну небесну, хоч в населених пунктах Ралівка, Нагірне ,Задністря вулиці були освітлені ще 35 років тому. З тяжкою бідою торік розпочали цю роботу у Задністрі і не завершили. Так і хочеться сказати: шукайте кошти і не дрочіть людей своєю бездіяльністю.

Більше двох років запровадили практику централізованого вивозу сміття, але  його вчасно не вивозять через невиконання своїх обов"язків комунальною службою району.Ніби то її очолє представник політсили "Свободи". То ж требе боротись за честь і авторитет цієї національної сили, як себе позиціонуємо, не лишень факельними походями в центрі Києва, від яких здригається вся Європа, а копіткою буденною працею. 

Здавалось би ці питання повинні бути в центрі уваги сільських депутатів, їх керівного ядра- сесій  та виконкому.
Пишу про це бо на черзі вибори до місцевих рад, то про що звітуватимете на них? Ось ще такий приклад: три роки тому в ідеальному стані були два ставки з водним дзеркалом площею біля 6 га , що розташовані між селами Нагірне і Задністря. Свого часу їх привів до порядку і доглядав за ними підприємець. Треба було узаконити їх оренду і в місцеву казну надходила б чимала сума. А що вийшло? Бюрократична тяганина  з тендерами -перетендерами , прикриваємо свою бездіяльність, що межує із злочином. Нині це унікальне місце для відпочинку і оздоровлення довели до руйнації. Ми піднімали цю актуальну тему у нашій статті "КІТ В "ЗОЛОТОМУ" МІШКУ . ХОДИМО ПО ДОЛЯРАХ". Ноль реакції від Ралівського сільського голови. На противагу  такій халатності,популярністю користується аналогічна база недалеко села Дубрівки, яку підприємець Хробак розпочав з нуля, а  в нашому випатку запропастили місцину аналогів якій годі  віднайти у всій області. Є питання чи вся земля навколо водойм  облікована, чи використовується за призначенням?

На останок знову про дострокові вибори до Верховної Ради, де в котрий раз був кандидатом Ярослав Дубневич ,який переміг і цього разу.Його зобов"язання по Ралівській сільській раді були викладені у 12-ти конкретних пунктах.Напевно таким чином взяв свої зобов"язання і по іншим сільрадам округу чи ОТГ, що були однією з складових успіху в цій не прості виборчій компанії. 

Свідомо обминув тему доріг. Її піднімав не один раз і не два.Здогадуюсь, що складно всім догодити через обмаль бюджетних коштів ,тоді рекомендую варіант -поділитись особистими заощадженнями, які сподіваюсь нагромадили  за роки кількох каденцій  .Напевно тому так ревниво відстоюють своє право і далі "служити" людям.

 Для годиться нагадаємо пану Ярославу Дубневичу-переможцю дочасних виборів по 120 в.о. та Андрію Лопушанському , який також не нове обличчя в   депутатських забігах по 125 в.о. цю ссилку http://sambirmajdan.at.ua/news/2017-07-13-233(Сільський автобан та про депутатські навігатори).

P.S. Олега Ляшка у Верховній Раді вже не має, але народ знає ,з якого кінця братись за вила.  То ж ,шановні депутати, урядника всіх рівнів, не випробовуйте терпіння мас. Повивертайте опухлі долярами  кишені на благо тих, хто вас обрав.

Антон Рогач, член НСЖУ, член громадської ради при самбірському міськвиконкому 











Переглядів: 484 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0