Головна » 2020 » Жовтень » 28 » Фермерський ювілей "Колоса-К" у Викотах
21:24
Фермерський ювілей "Колоса-К" у Викотах
123456

Викотівське фермерське господарство «Колос-К»- одне з найбільших у нашому районі. 17 жовтня невеличкий за чисельністю колектив (12осіб) скромно відзначив 20-ти річний ювілей.

Тим часом зараз трудівникам хліборобської ниви не до парадів, адже на завершенні жнива.У ці дні на площі 164 га . що біля села Задністря, йде збирання врожаю  зернових культур. Допізна гудять мотори чотирьох степових кораблів. Особливо старанно виконують свою роботу комбайнери Степан Гриців, Роман Темник, а брат Степана Іван визнаний найкращим механізатором. Добре також відгукуються про інших колег по фаху. 

Вже не перший рік налагоджена ділова співпраця із керівником Надибівського підприємства Василем Целюхом, який в ці дні забезпечує доставку зерна на тік автотранспортом.Такі контакти дають свої плоди.

Розповідаючи про будні викотівчан не можна не згадати про його керівника А. Куліковського, який ось уже 16 років у господарського керма.До речі, Андрій Миронович- один з наймолодших хліборобських керівників у районі. Свого часу здобув вищу академічну освіту по фаху економіка. Знає, що запорука успіху в міцній матеріально=технічній базі. Тому вчасно було закуплено відповідну сільгосптехніку, капітально проведено ремонт складських приміщень. Дбає про умови праці підопічних. Нині середня заробітна плата складає біля 20тис.грн.

Звичайно, не все так легко дається. Як молодий керівник Андрій Миронович не без почуття відповідальності дивиться у майбутнє.  Здогадуємось, що прийняття Верховною Радою України закону про дозвіл на продаж землі сприйняв з  тривогою, адже не виключено, що деякі з пайовиків-орендаторів можуть спокуситись на лакомі гроші, які можуть запропонувати потужні  так звані агрохолдінги, які тільки у нашому районі володіють біля 80-ти % хлоборобського лану. Не всі мешканці краю освідомлюють, що значна частина їх прибутку осідає десь на Близькому Сході та інших країнах світу. Маємо також на Україні і своїх латифундистів,що володіють сотнями тисяч гектарів родючої землі і цей безцінний скарб розглядають лишень, як джерело наживи. А що в такому разі залишається нашим дітям та онукам? З такими роздумами і болем живуть у Викотах.

Тому важко з ними конкурувати   фермерським господарствам, як «Колос-К», що попри фінансові  складнощі ,живуть інтересами людей праці, чутливо реагують на прохання мешканців сіл, допомагають у розвитку  закладам освіти, культури, медицини. У свою чергу  і керівники новостворених ОТГ з центрами у Ралівці, Бісковичах мають налагоджувати з ними  ділові і партнерські стосунки, а не розглядати фермерство, лишень як джерело поповнення місцевих бюджетів.

.

Антон Рогач, журналіст.

Переглядів: 242 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0