Головна » Архив новин
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 131 132 »
  
Кожен раз, проходячи повз цей будинок,стискає серце. І є від чого. Перед нами недалека минувшина прикарпатського краю. Годі підкреслювати, що в цій будівлі- пам"ятки архітектури, читав свою знамениту поему "Мойсей " Іван Франко.Напевно, не випадково, вдячні нащадки посадили ясени. Один з них, як свідок тих часів зберігся і досі. Три інші зрізали
А ці дерева, крім меблевої цінності,мають і властивість вбирати в себе надмірну вологу, тому аби вберегти такі  споруди, чи хати використовували саме їх. Садили не тільки край дороги,як у відомій пісні.

З часом вони розрослись, на широких листяних кронах затримувались дощові води і   ставали загрозою для  пам"ятки архітектури. Не сумніваюсь, що під прикриттям  благородної мети, позбутись цих вікових насаджень , залишивши три пеньки, замість того аби викорчувати, як роблять це дбайливі господарі.  



Переглядів: 438 | Додав: Oksana | Дата: 11.10.2020


Два підприємці- один господарський почерк
 
По віку Їх розділяє дистанція майже у 20 років ,але попри то кожному з них є що сказати людям, є з чим поділитись  життєвими буднями . На цій  стежині по всякому буває, тільки той ,хто нічого не робить, не помиляється. Обох  єднає любов до рідного краю, любов до людей посеред яких живуть і творять. Тому  разом ідуть на місцеві вибори під прапором політичної партії «Сила і честь».

Ярослав Степанович, наприклад, після п"ятирічної депутатської каденції, знає проблеми в міській господарці  не з чуток, чи книжок, а сприймає недоліки з біллю у серці  і душі. Щоб їх подолати вирішив також в додаток до депутатського  «хліба» боротись за мандат міського голови .

Переглядів: 270 | Додав: Oksana | Дата: 04.10.2020

  Самбірська міська ТВК зареєструвала 10 кандидатів на міського голову Самбора. Серед претендентів:
▪️ Василенко Микола Ігорович (партія "Народний Рух") — приватний підприємець.
▪️ Гамар Юрій Петрович — діючий міський голова Самбора
▪️ Копиляк Тарас Васильович — радник генерального директора Приватного малого підприємства «Ліля», колишній Самбірський міський голова.
▪️ Кузьмяк Ярослав Степанович — депутат Самбірської міськради, місцевий підприємець-меценат.
Переглядів: 231 | Додав: Oksana | Дата: 27.09.2020


Немає опису.


Хто крутиться у бізнесі знає, як складно заробити первинний капітал. А починав Ярослав Степанович із кілка у чистому полі. Після закінчення медучилища- військова служба, згодом у  молодого спеціаліста почало проявлятись почуття підприємницької діяльності ,  що було закладено в ньому з молоком матері. Довго не метикував, а почав з того, що лежало під ногами. Не один кілограм металобрухту переніс на своїх хрупких плечах, ще до того, як виповнилось повноліття, адже треба було принести додому гріш на хліб. Поволі назбирав певну суму і одним з перших на Самбірщині зареєстрував приватне підприємство. 

Уже в ранзі його керівника доводилось у колишній райсільгосптехніці винаймати  потужну автомашину, вантажити в неї тюки соломи і з цим «добром» їхати в Магнітогорськ на Уралі. (Солома використовувалась як прикриття для ДАІ). Назад повертався із соломою і кольоровим металом, на якого вже чекали підприємливі  човники. З посмішкою пригадує, як перевантажені польські автомалюхи , піддон яких мало не черкав дорогу, перетинали МПП Україна-РП.

Переглядів: 460 | Додав: Oksana | Дата: 21.09.2020


                                         Ознаки розпочатим роботам з благоустрою території

Уже кілька днів, як підрядники з Калуша продовжують роботи  з благоустрою старого єврейського кладовища в Самборі, розпочаті минулого року  по замовленню іудеїв.Цьому передували не прості перемовини в міському органі самоврядування, з участю зацікавлених осіб, як з боку релігійних настоятелів,керівників політичних партій, рухів,мешканців міста. Кінцевий результат багаторічних перемовин завершились тим, що було прийнято рішення:  розробити містобудівну документацію -детальний план території з перспективою погодження на ній меморіального комплексу  "Пам"ятай".



Переглядів: 463 | Додав: Oksana | Дата: 18.09.2020

Насамперед хотів би добре слово сказати про керівника  будівельної компанії "Самбірська ГРОД" Степана Мироновича Мандюка, з яким особисто познайомився під час купівлі помешкання.Він чуйна і уважна людина, вміє вислухати співрозмовника , при потребі порадить.В бесіді завжди спокійний, виважений. Таких осіб бракує в органах місцевого самоврядування,а їх авторитет,знання, досвід позитивно позначиться на престижі всієї міської громади.

Більше десяти років проживаю в Канаді, поблизу мегаполіу Торонто. Але не забуваю про свою Батьківщину Україну,зокрема,  село Чукву . де народився. В місті Самборі придбав двокімнатну квартиру в будівельний компанії «Самбірська ГРОД» по вул. Шевченка. Квартирою задоволений. Може і не рівень Канади, але доволі високо по якості. Задоволений також тим, що нас, мешканців будинку, обслуговує відомче домоуправління.В будівлі безперебійно справно працює ліфт,якщо виникають неполадки їх оперативно усувають, вчасно проводиться прибирання під'їзду та прилеглої території, є де припаркувати  автомашину. Як і годиться з метою ефективного використання коридорної  електроенергії встановлені відповідні автоматичні датчики, що дало змогу ощадно використовувати електроенергію. Не мені оповідати про часи, коли майже круглодобово крутили електролічильники в так би мовити казьонних будинках. Що, до речі, спостерігається і зараз.

Переглядів: 257 | Додав: Oksana | Дата: 16.09.2020

.З паном Кузьм»яком знайомий  не один рік. А підкупив він своїм ставленням до розвитку футболу, коли взяв на свої плечі виховання і матеріальне забезпечення  команди міста над Дністром. Згодом самбірська дружина копаного м»яча завоювала не тільки провідні позиції в області, а і заявила про себе на республіканській арені.

З власного досвіду знаю, що цей популярний вид гри потребує іноді такої уваги, як всі інші види спорту разом взяті. Щоденна копітка праця обертається переповненими трибунами уболівальників. А це найбільша оцінка наставнику.Самбірчани це пам»ятають.

Тому як вперше став депутатом міськради відновив футбольну  традицію. Це лишень маленький штрих з його меценатській діяльності. А ось ще один з прикладів. Коли в Києві розпочалась революція Гідності кайзерівський офіс  перетворився на волонтерський майданчих звідки йшло постачання продуктами, засобами військового захисту для добровольців на Сході України, адже російський «старший брат» замахнувся не тільки на Крим, а і виношував плани Малоросії на півдні нашої держави. 

Переглядів: 268 | Додав: Oksana | Дата: 14.09.2020


Степан Миронович Мандюк успішно і плідно працює в будівництві уже більше 45 років, з них понад 30  очолює ТзОВ «Самбірська ГРОД»., а починав майстром  будівельників після закінчення технікуму. Кількість новоселів, багато з яких стали новими жителями  Самбора, може порівнятись з населенням цілого невеликого містечка чи населенням невеликого районного центру, а це  кілька тисяч сімей. В доробку  зодчих , крім житла також школи, дитячі садки, культурні заклади не тільки на Самбірщині, а і в суміжних районах.

Про перспективи розвитку галузі в регіоні на найближчі п'ять років ми  порозмовляли з Степаном Мироновичем.

Переглядів: 520 | Додав: Oksana | Дата: 03.09.2020


Діяспора про Юкрейн. 4 КАНАЛ організував телеміст Київ - Чікаго, аби відчути пульс українців за кордоном, які є громадянами інших держав, чиї діти ніколи не повернуться на історичну батьківщину, але які трепетно люблять нашу-свою країну суцільних стресів. Кому цікаво буде, то відео цього діяспорного телемосту ось тут:
https://youtu.be/pkMcYXuyxrQ
Переглядів: 400 | Додав: Oksana | Дата: 28.08.2020