Головна » Архив новин
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 131 132 »

Антон Рогач <rogachant@gmail.com>

На початку 90-х років,у розгар політичного піднесення, демократи регіону( а місто і район тоді представляло одну адміністративну одиницю) вирішили ощасливити майбутніх забудівників за рахунок приміських земель.Саме тоді виділити 180 ділянок під індивідуальне будівництво.біля села Задністря. Одні із=за заздрості нарекли цей масив "зоряним містечком". Але як виявилось раділи передчасно. І ось чому:розмір ділянок ділили за міськими стандартами-0,06 сотих.
Про мережу комунікацій :централізоване водопостачання,каналізацію ніхто не подбав. Уявіть собі в якому положенні опинились новосели ,коли на цьому мізерному квадраті треба було розмістити криницю і вигрібну. яму.
Так через близорукість тодішніх владоможців "зоряне містечко" дістало нову назву "зоряна пропасть".
Не випадково добра частина ділянок і нині не освоєна.
Час вносить свої корективи. Недавно в "зоряному" провели вуличне освітлення. Життя починає оживати.
До дня Незалежності вуличне освітлення відновили на основній частині села Задністря.
Доречі, в селах Ралівської сільської ради вуличне освітлення було встановлено ще понад сорок років тому, як приклад для всієї Самбіршини.
Те що з настанням темноти можна безпечно пройтись освітленою вулицею,в очах односельчан зявилась іскра надії на краще. Одним словом не все так погано у нашому домі.

Переглядів: 232 | Додав: Oksana | Дата: 28.08.2020

У Відні помер 23 річний Василь Гербяк родом з села Задністря.
Хто має можливість допомогти родині з коштами для перевезення, може перераховувати кошти на рахунок церкви ,і ці кошти будуть передані батькові
Вічна пам’ять!

Empfänger: Griech.-kath. Pfarramt St. Barbara
IBAN : AT 0660 0000 0007 3117 09
Світлина від Nazar Kasych.

Переглядів: 246 | Додав: Oksana | Дата: 17.08.2020 | Коментарі (0)

 Вітаю Вас із Великоднем! 
Подолаємо коронавірус, коли будено єдині, як в родині! 
 

Бажаю глибокої віри в Бога, мудрості, чистоти, співчуття і великої всеохоплюючої любові до Господа та ближніх.
Нехай зійде на Ваш дім благодать, мир і спокій, нехай панують у Вашій родині любов і доброта, турбота про один одного.Молімося, щоб Боже благословення подарувало мир нашій землі та оберігало рідну Україну!
Христос воскрес! Воїстину воскрес!























З Глибокою повагою і щирими намірами Степан Мандюк,  генеральний директор будівельної компанії "Самбірська ГРОД",ТзОВ "Самбірагротехмаш",відомчого ЖЕКу.

,

Переглядів: 469 | Додав: Oksana | Дата: 18.04.2020 | Коментарі (0)


Ще задовго до нинішніх  складних часів поширення пандемії коронавірусу, підприємець Адам Куцелаба, як глибоковіруючий прихожанин, вирішив спонсорувати кошти на придбання церковного дзвону. Так склалось, що встановлення  його на дзвіниці співпало  з поширенням всесвітньої напасті. Щоб не гаяти часу ентузіасти під керівництвом Степана Гнатищака, з участю Дмитра Сенюти,Романа Чигера, Богдана Синишина,Василя Пастуха,Михайла Пастуха, РОмана Романяка, інших односельчан спорудили цю  не хитру споруду, звідки у ці прикрі дні роздаються веселі і смутні голоси.

Християни щиро вірять, що напасть обмине їхні домівки, захищені духом Всевишнього, адже мелодійні дзвони чути  чи не на кожному обійсцю села. Як -не- як, це все-таки ближче до святої істини ніж настоятелі однієї з конфесій у ці дні кружляючи на гелікоптерах над селами і містами , і з висоти пташиного польоту кропилом розганяють цю холеру, моляться за подолання  недуги.




Переглядів: 306 | Додав: Oksana | Дата: 30.03.2020

"Депутат від ОПЗЖ Олег Волошин наприкінці лютого відвідав Францію, де мав зустріч із депутатом Національної асамблеї Жаном-Люком Рейтцером, який заразився коронавірусом і зараз перебуває в реанімації",-  з офіційної інформації.

Переглядів: 263 | Додав: Oksana | Дата: 08.03.2020

Більше десяти років проживаю в Канаді, поблизу мегаполісу Торонто. Але не забуваю про свою Батьківщину Україну,зокрема,  село Чукву . де народився. В місті Самборі придбав двокімнатну квартиру в будівельний компанії «Самбірська ГРОД» по вул. Шевченка. Квартирою задоволений. Може і не рівень Канади, але доволі високо по якості. Задоволений також тим, що нас, мешканців будинку, обслуговує відомче домоуправління. Нещодавно в будівлі запустили в експлуатацію ліфт, вчасно проводиться прибирання під'їзду та прилеглої території, є де поставити машину. З метою ефективного використання коридорної  електроенергії встановлені відповідні автоматичні датчики, що дало змогу ощадно використовувати електроенергію. Не мені оповідати про часи, коли майже круглодобово крутили електролічильники .
Переглядів: 290 | Додав: Oksana | Дата: 25.02.2020

 З владної трибуни нам завжди розказують що треба економити. Навіть проводять дні сталої енергії. А  самі в ратуші з євротуалета постійно дзюркотить вода. Це такий приклад?


Не хотілось виносити сміття з Самбірської хати. Цей фрагмент міської господарки зафільмували ще до Нового року. Більше того звернули увагу штабному достойнику, який  відає канцелярськими справами, щоб полагодити систему і не допускати такого марноправства. На що урядник відповів:
-Це ми свідомо зробили, бо інакше сморід поширюється на всю установу.



Переглядів: 289 | Додав: Oksana | Дата: 07.01.2020

Колись старші люди любили посилатись на приповідку: навчить біда попиту, як не буде чого хопитись. Ринкові умови заставляють, що називається крутитись. Одні їдуть на заробітки за "бугор", інші до столиці, де краще оцінюють людську працю.Чимало й таких, що вирішили своїми руками зробити достаток для сім"ї тут у рідних стінах.
Переглядів: 452 | Додав: Oksana | Дата: 25.12.2019

Ралівська громада, яка об"єднує села Ралівку, Нагірне , Задністря та хутір "Хатки" завжди відзначалась своєю самобутністю. Адже це одна з найбільших за кількістю населення, хіба що за цим показником може поступатись новим територіальним структурам. Звісно і проблем тут не мало, особливо якщо врахувати, який спадок отримали від попереднього сільського голови, що часто-густо плутав особисту кишеню з державною. Про це можна писати багато. Як один з прикладів навів керуючий сільським жеком Василь  Паховчишин.

-Ось дивіться, де пан Володимир Бучко розпорядився дати ділянку  під забудову. Мало того, що  вона потрапляє в охоронну зону та новий власник завтра наполягатиме, аби зняти розтяжки ,які підтримують водонапірну вежу, - підкреслив Василь Остапович. І далі продовжив :
-А це ставить під загрозу постачання водою біля тисячі сімей.
Переглядів: 406 | Додав: Oksana | Дата: 22.12.2019 | Коментарі (1)