123456
8 червня до Львова приїдуть збірні Німеччини та Португалії.
Також 8 червня будуть тренування, а вже 9 червня – перший матч. Збірні
зустрічатимуть традиційним українським короваєм. Вже сьогодні вночі
зробили заготовки, а після обіду майстрині прикрашатимуть коровай.
Про це повідомляє Медіа-центр «Львів-2012».
«Сьогодні вночі вже зробили заготовки короваю. Ми його печемо за
українською технологією та традицією. Опара замішується, тісто бродить 3
години. Потім на цій опарі замішують тісто. Далі, коли тісто відпочило
від механічного замішування – йому дають відпочити. Потім тісто
витягують з діжі і формують заготовку», – розповіла про процес заготовки
Марія Платко, директор виробничого підрозділу «Самбірський
хлібокомбінат».
Сьогодні до вечора вже будуть випечені та прикрашені 3 короваї по 2,5 кг.
«Українська традиція – зустрічати гостей хлібом. Я особисто дуже
тішуся з того, що маю честь долучитися до історії. Я і мій чоловік дуже
любимо футбол», – каже Марія Платко.
Також вона розповіла, що сьогодні після обіду майстрині будуть
художньо прикрашати коровай. Зокрема, він буде прикрашений малюнком
виноградної лози – що символізує достаток.
«Кожен коровай – окремий вид мистецтва», – каже Марія Платко.
Нагадаємо, 9 червня відбудеться перший матч на «Арені Львів» в рамках ЧЄ з футболу «ЄВРО 2012»: «Німеччина-Португалія». zik.ua
|