Головна » 2018 » Червень » 19 » ГОЛОВУ СТАРОСАМБІРСЬКОЇ РДА ОРЕСТА БОНКА СПІЙМАЛИ НА ХАБАРІ
15:35
ГОЛОВУ СТАРОСАМБІРСЬКОЇ РДА ОРЕСТА БОНКА СПІЙМАЛИ НА ХАБАРІ
123456

18 червня за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону, слідчими СУ ГУНП у Львівській області, за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками УЗЕ в Львівській області задокументовано факт вимагання та одержання головою Старосамбірської РДА Львівської області неправомірної вигоди у розмірі 1500 доларів США.

Посадовця затримано у порядку ст. 208 КПК України. На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, а також обшук за місцем роботи. За результатами їх проведення буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Про затримання голови РДА ввечері понеділка, 18 червня, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Слідчими Нацполіції Львівщини спільно з оперативними співробітниками управління захисту економіки в Львівській області задокументовано факт вимагання та одержання головою Старосамбірської РДА Львівської області неправомірної вигоди у розмірі 1500 доларів США. Посадовця затримано у порядку ст. 208 КПК України», – йдеться у повідомленні ЛОДА.

Там також уточнили, що зараз проводяться першочергові слідчі дії та обшук за місцем роботи. Після їх завершення Оресту Бонку оберуть запобіжний захід. Однак наразі невідомі інші деталі затримання, зокрема й те, у кого й за що вимагав хабар голова РДА.

«Львівська обласна державна адміністрація звернеться щодо відсторонення чиновника, а при підтвердженні факту – звільнення із займаної посади», – повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Львівська обласна державна адміністрація вдячна правоохоронцям Львівщини за виявлення хабарників та протидію корупційній діяльності в органах місцевого самоврядування та державних органах влади.

У Львівській ОДА нагадують, вимагання хабарів - це порушення чинного законодавства, а такі дії посадовців дискредитують та поширюють недовіру до держави у суспільстві. Окрім того, Львівська ОДА наполягає, незалежно від займаної посади кожен хабарник повинен відповісти перед Законом», – повідомляє прес-служба ЛОДА.

Зазначимо, 57-річний Орест Бонк став головою Старосамбірської РДА наприкінці січня 2017 року. До того він був головою Старосамбірської райради (з лютого 2013 року по листопад 2015 року), а ще раніше очолював відділ освіти Старосамбірської РДА. Орест Бонк також є помічником народного депутата від БПП Андрія Лопушанського на громадських засадах.

***

Львівський журналіст та політичний оглядач Андрій Болкун вважає це затримання месиджем для нардепа від БПП Андрія Лопушанського:

"Дуже категорично ставлюся до різного роду хабарників. Але тут виникають певні сумніви. Раз в житті мав нагоду з годину послухати пана Ореста. Це було позавчора. Як колишній вчитель історії він стільки цікавого розповідав про свій рідний край, орієнтувався у всіх проблемах району. Говорив і про проблеми, і про непрості відносини з керівництвом області. І як сніг на голову новина про хабар.

А може просто це такий месидж нардепові Андрію Лопушанському, чиїм помічником був Бонк? Може в такий спосіб розчищають округ для іншого кандидата!? Дуже багато запитань..."


Переглядів: 324 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0