Головна » 2012 » Лютий » 28 » Звітують, рапортують.Громадська рада чи чиновницький придаток?
00:55
Звітують, рапортують.Громадська рада чи чиновницький придаток?
123456

.

Лютий місяць був насичений особистими прийомами громадян, звітами- рапортами, як чиновниками, так і громадськими активістами. Завітав на Самбірщину і  заступник голови Львівської обласної держадміністрації Володимир Губицький. Останній вислуховував прохання жителів регіону.

Серед колективних звернень актуальною виявилась   допомога  у завершенні реконструкції  житлового будинку в с.Ралівці, що був у аварійному стані.  Мова йшла  про кошти на  сантехнічні роботи, благоустрій ,поскільки основний обсяг робіт уже на фініші. Чи надійдуть вони, чи ні покаже час.  Не завадило б поцікавитись, чи не допускались зловживання при прописці до даної будівлі, щоб таким чином отримати пільгове житло?. Як виявляється , прозорості в цьому питанні мало. Тому  і задали це зустрічне запитання для завчасної відповіді на місцевому рівні.

  Загалом  цікавими і змістовними були звіти депутатів міської і районної рад Ростислава Чаплінського і Андрія Бобака  у Народному домі перед  чисельною публікою,які днями відбулись і залишились не поміченими через виступ перед самбірчанами їхнього лідера із ВО"Свобода" Олега Тягнибока. Побажання  одне-  менше   політичної тріскотні , а більше про буденні справи на вулиці, де живуть виборці, адже тут не початий край роботи. Не шукати ворогів, не розкидуватись ярликами.

Про підсумки роботи територіально-господарського комплексу  району за 2011рік йшлося на засіданні громадської ради при райдержадміністрації. Хоч певні позитивні зрушення намічаються, однак  район займає передостаннє місце за комплексним показником за минулий період. Це зобовязує  робити висновки з упущень. Проте ділової і предметної розмови про причини негараздів не відбулось,  все зводилось до абстрактної риторики.  Симптом того , що громадська рада замість площадки  для вироблення конструктивних пропозицій, свіжих ідей, може  перетворитись у  придаток чиновницької структури. Кумівства, панібратства треба уникати і спільно досягати кращого кінцевого результату. Поки- що цього не спостерігається.

Тим часом бюрократи ставлять чергову паличку у , так званій масовій роботі. Є про що прозвітуватись перед вищестоящими. Словесна метушня триває, а хто від цього користь має?

Переглядів: 740 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: