Головна » 2012 » Червень » 7 » Самбірський хлібокомбінат пече коровай, яким зустрічатимуть збірні Німеччини та Португалії
21:51
Самбірський хлібокомбінат пече коровай, яким зустрічатимуть збірні Німеччини та Португалії
123456


8 червня до Львова приїдуть збірні Німеччини та Португалії. Також 8 червня будуть тренування, а вже 9 червня – перший матч. Збірні зустрічатимуть традиційним українським короваєм. Вже сьогодні вночі зробили заготовки, а після обіду майстрині прикрашатимуть коровай.

Про це повідомляє Медіа-центр «Львів-2012».

«Сьогодні вночі вже зробили заготовки короваю. Ми його печемо за українською технологією та традицією. Опара замішується, тісто бродить 3 години. Потім на цій опарі замішують тісто. Далі, коли тісто відпочило від механічного замішування – йому дають відпочити. Потім тісто витягують з діжі і формують заготовку», – розповіла про процес заготовки Марія Платко, директор виробничого підрозділу «Самбірський хлібокомбінат».

Сьогодні до вечора вже будуть випечені та прикрашені 3 короваї по 2,5 кг.

«Українська традиція – зустрічати гостей хлібом. Я особисто дуже тішуся з того, що маю честь долучитися до історії. Я і мій чоловік дуже любимо футбол», – каже Марія Платко.

Також вона розповіла, що сьогодні після обіду майстрині будуть художньо прикрашати коровай. Зокрема, він буде прикрашений малюнком виноградної лози – що символізує достаток.

«Кожен коровай – окремий вид мистецтва», – каже Марія Платко.

Нагадаємо, 9 червня відбудеться перший матч на «Арені Львів» в рамках ЧЄ з футболу «ЄВРО 2012»: «Німеччина-Португалія».

zik.ua

Переглядів: 787 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: