Головна » 2012 » Грудень » 1 » Хто і чому "домахується" до руки Чечетова?
15:46
Хто і чому "домахується" до руки Чечетова?
123456

Розгорнула районну газету "Голос Самбірщини" за 23 листопада ц.р. і жодного слова не знайшла про Голодомор 1932-1933рр., тобто у переддень, коли весь світ відзначає цю трагічну сторінку в історії української нації.Натомість, даруйте за порівняння, "кілометрова" ілюстрована стаття про ралівський дитсадок.Слів не має, дошкільний колектив заслуговує на похвалу,але не все так гладко при зарахуванні дітвори до садочка.Де прозорість, гласність в цьому питанні? Та це так, до слова і роздумів...

В цьому ж номері на першій сторінці привернув  увагу  заголовок "Газети ліквідувати, -наказує "рука" Михайла Чечетова".Виявляється троє самбірчан- Д.С.Рижков,Б.Ю.Кульчицький і С.Т.Савченко звернулись до нардепа Михайла Чечетова із листом, що "Зміст газет  
(мається на увазі "Голос Самбірщини" і "Новин Самбора") та оформлення і тексти написання не відповідають реальності сьогодення.Газети стали політично залежними..." Далі автори пропонують з метою економії державних коштів об'єднати їх в одне видання.

Що поганого в цій пропозиції? Хто і чому "домахується" до руки Чечетова? Про це згодом. Сконцентрування коштів в одних руках дало б можливість підняти рівень оплати творчим працівникам, якість матеріалів зросла б. Декому довелось би піти на пенсію,уступаючи дорогу здібним і талановитим журналістам з числа молоді.Авторитет редактора,як керівника і організатора творчого процесу зріс би і не залежав би від примх чиновницьких покровителів.

Замість того, щоб вхопитись за цю ідею спрацювали амбіції, вдарили на сполох,мовляв,пропонують скорочувати україномовні видання, посягають на редакторські приміщення тощо. Одне слово образились бюджетні редактори.

Те що газетні сторінки "рясніють" світлинами перших осіб міста і району нікого не хвилює,замість адресної критики- матеріали "поміж дощ".
Така угодовська, пристосуванська позиція веде до деградації фаху.

З поширенням інтернету  роль паперових друкованих засобів масової інформації помітно падає. Тому треба дбати про престиж місцевих видань, урізноманітнювати форми і методи подачі матеріалів, підвищувати їх зміст. Той хто цього не враховуватиме може опинитись на обочині життя.

Те , що троє самбірчан,свої пропозиції вирішили висловити через  нардепа Михайла Чечетова, не значить,що їх з порогу треба відкидати.Політичний підтекст не повинен підміняти суть.   
Я не схильна рахувати гроші в чужих кишенях, але на утримання двох бюджетних газет, так звану пропаганду органів місцевого самоврядування, утримання інтернетсайтів міської і районної рад, райдержадміністрації тощо щорічно виділяється біля одного мільйона бюджетних коштів. Чи не завелика це розкіш для Самбірщини, яка не обходиться без державних дотацій?

В наших публікаціях "Почнуть реформування з газет?", "Тримаються посадових крісел, як воші кожуха?" ми закликали місцевих депутатів,  розглянути питання  можливості об'єднання чиновницьких структур,адже до 1994року діяв один орган самоврядування- Самбірська міськрайонна рада. Як перший етап- реформування місцевих газет.Може "рука Чечетова" дасть відповідний імпульс?
 




Переглядів: 727 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: