Головна » 2013 » Квітень » 11 » ІКОНОПИС ПОЄДНАВСЯ З ХОРОВИМ СПІВОМ.
21:43
ІКОНОПИС ПОЄДНАВСЯ З ХОРОВИМ СПІВОМ.
123456

 Уже тривалий час у самбірському краєзнавчому музеї "Бойківщина” розгорнуто виставку творів викладачів і студентів відділення іконопису кафедри образотворчого мистецтва Львівської художньої академії. Саме тому там було вирішено провести третій концерт духовної акції"Тобі, Господи!.

     Концертну програму "Ти, Господи, надія моя випала честь виконати церковному хору "Благовістхраму Різдва Івана Хрестителя, що знаходиться на вул. Шухевича. Вона була складена з літургічних частин Максима Березовського, Михайла Вербицького, Кирила Стеценка та інших українських і європейських композиторів. Доречі, два твори прозвучали іноземними мовами. Були виконані також  страсні пісні "Під хрест Твій стаю” і "Страдальна мати.

Слухаючи високопрофесійне виконання духовних творів і поглядаючи на ікони виставки, задумувався: чи це музика поєдналася з образотворчим мистецтвом, чи навпаки – образотворчість з церковним хоровим співом. Адже були виспівані такі частини Служби Божої, як "Іже херувими, "Буде імя Господнє, "Достойно. А після концерту почув, як одна жінка говорила до іншої: " Мені здається, що я йду з церкви. Має чим гордитися отець Ігор Поливка. Таким хором він не застидається  навіть перед достойними людьми, які приходять на Службу Божу  до цього храму”.

     Міський голова Тарас Копиляк вручив регенту хору Надії Іваник та іконописцям Подяки, а жінкам  троянди.

     14 квітня гостями Самбора будуть співаки муніципального камерного чоловічого хору "Каменяр зі Стрия. Вони виступлять з програмою "Вгору піднесім серця. Поч. о 16-й год.

                               Текст і світлини Ігоря Тиличка.

Переглядів: 574 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: