Головна » 2013 » Квітень » 25 » Цвітіння сакури - загальнонаціональна подія!
10:23
Цвітіння сакури - загальнонаціональна подія!
123456


В Ужгороді першими зацвіли молоденькі сакури
25 квітня, 2013 - 09:50

В Ужгороді днями зацвіла сакура, поступово одягаючи місто в рожеве і ваблячи тисячі туристів. А вже за тиждень-півтора біля Хуста, що також на Закарпатті, мандрівникам паморочитиме голову аромат Долини нарцисів, а на сході і півдні країни невдовзі зацвіте степ зі своїм неповторним євшан-зіллям... Це потрібно бачити! Вітчизняні туроператори вже зрозуміли, що унікальні природні місцини Закарпаття не поступаються красою тим же лавандовим полям у Провансі чи то квітковій палітрі Голландії, і повсякчас включають їх відвідини у свої пропозиції відпочинку.

Єдине, але вкрай важливе застереження: нам треба навчитися по-європейськи дбайливому ставленню до природи, щоб не перетворити власний рай на середовище існування (за дуже влучним висловом нашого автора Олександра Прилипка) «генералів целофанових кар’єрів». Адже красою квітів цілком можна насолодитися і не зриваючи їх.

 

У розмові з «Днем» фахівець з рекреації Карпатського біосферного заповідника Марія Кабаль нагадала усім екотуристам: у заповідних зонах їздити і ходити можна лише дорогами загального користування та екопізнавальними стежками, встановлювати намети і розводити вогнища дозволяється тільки у визначених місцях. Крім того, у заповідних зонах категорично забороняється полювання, риболовля, збір лікарських рослин, ягід та грибів. І, звісно, треба просто залишатися цивілізованою людиною: не ламати і не рвати рослини, не смітити, не лякати птахів і тварин гучними звуками.

Тож, шановні фани жанру, озброєні фото- та відеокамерами, чекаємо ваших найкращих репортажів української природи (текст, фото, відео) за адресою: thedaynewspaper@gmail.com. За найцікавіші обіцяємо призи від «Дня»! До речі, доки готували цей матеріал, один репортаж із Ужгорода ми вже отримали...

Загалом протягом тижня в Ужгороді мають заквітнути близько двох тисяч дерев, перші з яких посадили ще у 1920-х роках. У період цвітіння сакури в місті відбудеться низка різноманітних заходів. Найперший і наймасовіший з них — це традиційні міжнародні змагання з танцювального спорту UzhgorodOpen 2013, які відбудуться уже цими вихідними. Участь у заході візьмуть близько тисячі танцювальних пар із понад 20 країн світу. За програмою цих змагань відбудеться чемпіонат України в європейській програмі та Кубок України в латиноамериканській програмі серед юніорів. Визначатимуть кращих спортсменів-танцівників судді з 15 країн світу.

Ольга ХАРЧЕНКО, «День», Вікторія САБО, Ужгород. Фото Вікторії САБО
Переглядів: 964 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: