Головна » 2013 » Вересень » 5 » Верховна Рада України прийняла закон «Про ратифікацію Угоди між Україною і Республікою Польща про соціальне забезпечення».
21:42
Верховна Рада України прийняла закон «Про ратифікацію Угоди між Україною і Республікою Польща про соціальне забезпечення».
123456

За проект закону проголосували 273 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Угоду укладено з метою розвитку взаємного співробітництва у сфері соціального захисту населення та врегулювання питань соціального забезпечення громадян обох держав.

Предметом правового регулювання угоди є загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що стосується: хвороби (тимчасової непрацездатності); вагітності та пологів (материнства ) нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань і/або смерті з цих причин, безробіття; пенсії за віком, по інвалідності, з нагоди втрати годувальника, за вислугу років відповідно до законодавства про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування; допомоги на поховання.

Набуття чинності угоди дозволить громадянам України, які на законних підставах працюють в Республіці Польща, зберегти набуті згідно з польським законодавством права на соціальне забезпечення після завершення трудової діяльності та повернення в Україну, сприяти мотивації для законного працевлаштування та повернення українських громадян.

Джерело: РБК-Україна
Переглядів: 644 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: