Головна » 2014 » Листопад » 21 » Турківщина готується до чергового Світового конгресу бойків
20:11
Турківщина готується до чергового Світового конгресу бойків
123456

Наступного року з 6 по 9 серпня в Турківському та сусідніх до нього районах Львівської області відбудеться третій Світовий конгрес бойків. Головне гасло цього форуму – «Світовий конгрес бойків – у розбудові Української держави». З цією метою у Турці – серці Бойківщини створено координаційний центр, засідання якого проводяться щотижня.

За словами голови Міжнародної громадської організації «Світовий конгрес бойків», заслуженого працівника культури України Петра Косачевича, розроблено програму з підготовки до такого форуму вихідців нашого краю, яких доля розкидала по різних континентах, але й на чужині свято бережуть пам’ять про те, хто вони, звідки та чиї діти. А тому їм не байдужа доля Батьківщини, якою для них була і залишається Україна. Зокрема, у програмі Конгресу – популярні літературні конкурси імені Івана Франка та Мирона Утриска, засідання наукової ради сприяння духовності, моралі, сім’ї.

Будуть залучені Союз жіночих організацій, ради музеїв «Бойківщина», автентичного бойківського фольклору, митців-вихідців з Бойківщини тощо. Також проводитимуться заходи у найдавнішій духовній святині України, яким є Лаврівський монастир, на фасаді якого встановлено меморіальну таблицю князю Леву. До підготовки до Конгресу будуть залучені громадські організації і Старого Самбора.

www.zik.com.ua/

Переглядів: 696 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: