Головна » 2016 » Липень » 2 » І такі думки мають право на існування:"мені до пенсії додайте 20грн." , " в "селі" хочете будувати Європу?"
06:16
І такі думки мають право на існування:"мені до пенсії додайте 20грн." , " в "селі" хочете будувати Європу?"
123456
 На світлині заміна шляхового полотна. Якщо говорити спортивною термінологією , то з впорядкуванням міських шляхів почався другий тайм.Перший змарновано. Що було за останніх двадцять п"ять років знаємо.Попередники і попердники всіх мастей і кольорів дбали більше про власну кишеню ніж про дорожне  лице  міста над Дністром .Наголос був на прихватизацію землі і нерухомості. Хіба  не так?

Нині не втрачають можливостей, щоб використати присутність потужної техніки компанії "Онур" в інтересах громади. Ось конкретне підтвердження цьому. Депутат Ярослав Кузьмяк , як завжди в бігах. Щиро натішитись не може, що закордонний  підрядник повірив на слово, що  витрати на ці роботи будуть компенсовані з  міської казни. Як насправді ?-  питання часу...

. Шляхові роботи на межі  провулку Бачинських і вул. Шевченка.

Довелось знімати старе асфальтове покриття від кафе "Молодіжне" до  вул. Перемишильська. Є такі , що висловлюють свою позицію з цього приводу:
- Краще б нам добавили по 20 грн. пенсії, ніж тратити кошти на дорогу, яка і так була в непоганому стані. 
 Таких осіб можна зрозуміти, особливо у теперішній період, коли непомірно зросли ціни  на комунальні послуги, а щоб  зекономити кошти на ліки, доводиться , на жаль, час від часу заглядати до смітникових контейнерів. Така правда,від неї не сховаємось,але це не значить ,що маємо жити серед вуличних порохів, посеред ям, від яких колеса відлітали у машин... 

Якщо серед скептиків є й особи, які торгують  запасними авточастинами, то їм також можна   поспівчувати.Хоч і поволі, але цей бізнес піде на спад. Чому? Про це окрема розмова.

"Онур" на розі  вул. Перемишильської  і вул. Шевченка. Далі згідно державної програми йде освоєння коштів, точніше накладається  другий шар асфальтової суміші в Турківському напрямку.

Підрядники робіт скаржаться, що в межах міста дуже складно їх проводити.Подекуди  не встигли технікою ущільнити гарячу асфальтову суміш, як "крутелики-метелики" розносять її за колесами.  Пішоходи також часто-густо стають на заваді, забруднюючи свіжовимощену тротуарну бруківку,бардюри. Поліція  не дає ради з тимчасовим перекриттям руху. В ідеалі добре було б, щоб  такий обсяг робіт виконувався в нічний час, але це пов"язано з цілим комплексом виробничого циклу.

  Поважні господарі, аби вберегти від гарячої асфальтової суміші, яка в спекотну погоду  тягнеться за ногами пішоходів, колесами ровер ,зуміли накрити тротуарну  доріжку захисною плівкою.

Хоч фронт робіт на вулиці Шевченка був відомий зазделегідь подекуди інженерні комунікації вчасно не замінили. Зокрема йдеться про аварійні ділянки газопроводу. В ситуацію доводилось  втручатись міському голові Юрію Гамару. Не всі служби спрацювали оперативно. Тим часом хотілось би, щоб  під"їзні шляхи, які з"єднуються з   головною магістраллю були відремонтовані і така нагода тепер є. Не використати її  було б м"яко кажучи не по-господарськи. Водночас допустити, що  завтра почнуть перекопувати зроблене-  значить змарнувати працю...

Як кажуть, на ходу доводилось міняти  каналізаційні люки,бардюри , до такого оперативного вирішення питань не всі служби  готові, як  з фінансових можливостей, так і через відсутність кмітливої хазяйської руки. Покладатись, що всі питання має вирішити один депутат, якими б можливостями він не володів,  неправильно.

Не можемо не навести вислів ще одного євроскептика: 
-Що хочете в "селі" будувати Європу? 
Очевидно, він мав на увазі не про образу мешканців сільських населених пунктів, а про загальмованість  тямки  ,  брак почуття відповідальності за стан мого провулку, за порядок на моїй  вулиці, про вболівання за рідне місто. Іноді навчились байдуже збоку спостерігати, а потім критикувати. Та все ж ,поволі, крок за кроком йдуть відчутні зміни у міській господарці, в психології окремих керівників.Годі цьому заперечити. Якщо почнемо змінюватись самі, від рядового міщанина, до першої особи міста, кінцевий результат буде набагато кращим і відчутнішим.До цього треба прагнути і шлях до європейської цивілізації стане  не ілюзією, а дійсністю.

Антон Рогач, м. Самбір 
Переглядів: 752 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: